Держдума РФ планує заборонити обмін українських військових з Азовсталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Держдума РФ планує заборонити обмін українських військових з Азовсталі

Держдума РФ планує заборонити обмін українських військових з Азовсталі
Джерело:  online.ua

Спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін вже доручив Комітету з оборони підготувати протокольне доручення про заборону обміну військових полку "Азов".

Джерело:  Держдума РФ

Кремль вже готує заборону на обмін полонених з полку "Азов" 

Пропозицію вніс депутат Анатолій Вассерман, додавши, що до обміну також не повинні підлягати військові з "нацистськими" татуюваннями.

Нацистські злочинці не повинні підлягати обміну. Це військові злочинці і ми повинні робити все для того, щоб вони постали перед судом, - цинічно наголосив Володін.

При цьому речник кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна Дмитро Пєсков цинічно відкинув звинувачення на адресу військових РФ у вчиненні військових злочинів у місті Буча на Київщині.

За його словами, масові вбивства в Бучі - "кривавий фейк західних пропагандистів".

Найстрашніше, мабуть, те, що ми побачили у плані цієї жахливої інформаційної війни - це потоки брехні, це фейки, це інсценування, часом настільки жахливі, наскільки людська свідомість не може собі уявити. Я маю на увазі, наприклад, майстерно кровожерливо зроблено інсценування у Бучі під Києвом. Зрозуміло, що українські фахівці навряд чи могли б так високопрофесійно працювати, там на них працює армія компаній, піар-компаній, телевізійників, інформаційних радників, спеціалістів із ведення інформаційної війни, - цинічно заявив Пєсков.

Він закликав провести незалежне розслідування обставин загибелі людей в Бучі.

Між тим віце-прем'єр Ірина Верещук зазначила, що наразі гуманітарна операція з порятунку українських захисників Маріуполя триває.

Азовсталь: гуманітарна операція триває. В інтересах збереження життів вчора було евакуйовано 52 важкопоранених наших військовослужбовців. Після стабілізації їх стану ми їх обміняємо на російських військовополонених. Працюємо над подальшими етапами гуманітарної операції. Дасть Бог, все буде добре, - зазначила Верещук.

Між тим представники Нацгвардії опублікували фото поранених бійців, яких вдалося вивезти з "Азовсталі".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?