Держдума РФ ратифікувала "приєднання" тимчасово окупованих територій України
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдума РФ ратифікувала "приєднання" тимчасово окупованих територій України

Держдума РФ ратифікувала "приєднання" тимчасово окупованих територій України
Джерело:  online.ua

3 жовтня російська Держдума ратифікувала так звані договори про "приєднання" до РФ тимчасово окупованих територій України – Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. При цьому у Кремлі не знають, які межі в незаконно анексованих територій.

Джерело: росЗМІ

Держдума намагається анексувати територію РФ

Так звані договори про незаконну анексію територій України визнала нижня палата Держдуми. Рішення було ухвалено одноголосно.

Під час засідання виступив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, яки попросив ухвалити це рішення.

Президент підписав з ними відповідний договір, який уже перевірив Конституційний суд. Договір передбачає утворення нових суб’єктів РФ — це "ДНР", "ЛНР", Херсонську область, Запорізьку область. Вони мають право отримати громадянство РФ. Від імені президента прошу ухвалити відповідні законопроєкти, - сказав він.

Раніше речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Донецька та Луганська області «входять» до складу РФ «у межах 2014 року», а щодо меж Херсонської та Запорізької областей в РФ планують нібито «радитися з людьми, які там живуть».

Водночас депутат Держдуми Павло Крашенінніков заявив, що "кордони "ЛНР" і "ДНР" будуть визначатися відповідно з конституціями "ДНР/ЛНР" на день прийняття суб’єктів до складу РФ".

Межі території Запорізької область визначаються адміністративними межами Запорізької області, які існують на день прийняття області до РФ. Що стосується Херсонської області, то її кордони визначаються адміністративними межами області до яких були включені Олександрівський і Снігурівський муніципальні округи, а також Снігурівський район Миколаївської області, - сказав він.

Наступним кроком в незаконній анексії території України є розгляд так званих договорів у верхній палаті парламенту — раді федерацій, потім це погодить Путін. Напередодні анексію схвали Конституційний суд РФ.

Нагадаємо, що жоден з анексованих регіонів України РФ не окупувала повністю. Впродовж останніх днів ЗСУ звільнили місто Лиман Донецької області та декілька населених пунктів на Херсонщині.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?