Держсекретар США звернувся до Путіна з проханням щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Держсекретар США звернувся до Путіна з проханням щодо України

Держсекретар США звернувся до Путіна з проханням щодо України
Джерело:  online.ua

Влада США має надію на те, що Москва зможе домовитися з новою владою в Україні і звільнить українських моряків, затриманих у районі Керченської протоки. Про це заявив держсекретар США Майк Помпео після зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Сочі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Ми хочемо, щоб Росія простягнула руку новому українському уряду, щоб знайшовся вихід з положення. Ми також закликаємо російський уряд випустити на свободу представників екіпажу, який був захоплений в Керченській протоці", - сказав Помпео.

Як відомо, декілька днів тому у Міжнародному трибуналі ООН з морського права в Гамбурзі розпочалися відкриті слухання у справі нападу РФ на українські кораблі та захоплення українських моряків. Під час слухань Україна звинуватила РФ у порушенні імунітету військових кораблів.

У рамках поданої скарги Україна вимагає застосувати тимчасові заходи щодо РФ з метою звільнення українських військових та кораблів. За попередніми даними, рішення може бути ухвалене приблизно за два тижні.

Як повідомляв ONLINE.UA, адвокат полонених українських моряків  Микола Полозов заявив, що російська влада може планувати використати військовополонених українських моряків для втручання у вибори до Верховної Ради.  Ці вибори відбудуться через кілька місяців після президентських – 27 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?