Держслужба зайнятості назвала розмір допомоги по безробіттю в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Держслужба зайнятості назвала розмір допомоги по безробіттю в Україні

Держслужба зайнятості назвала розмір допомоги по безробіттю в Україні

Державна служба зайнятості повідомляє українським громадянам, що середній розмір допомоги по безробіттю в нашій країні у листопаді 2020 року становив 3580 гривень. Як стверджують представники відомства, за підсумками минулого місяця в Україні обліковувалося 408,8 тисячі безробітних, з яких допомогу від держави отримувало 352,4 тисячі осіб. Варто звернути увагу на те, що у листопаді 2019 року в нашій країні було зареєстровано 288,9 тис безробітних, з яких допомогу від держави отримувало 233,5 тис осіб. Середній розмір цієї допомоги у листопаді 2019 року складав 3443 грн. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЕП".

"Середній розмір допомоги по безробіттю в Україні протягом 2020 року дещо коливався: найвищим він був у березні - 3954 грн (проти 3180 грн у березні 2019 року), а найнижчим у червні - 3491 грн (проти 2983 грн у червні 2019 року). У червні 2020 року в Україні зареєстрували найбільшу кількість безробітних - 517,7 тис осіб (з яких допомогу отримувало 432,6 тис осіб). Для порівняння, у червні 2019 року безробітними зареєструвалися 287,1 тис українців", — йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що ще 2 тижні тому глава держави Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який передбачає виплати безробітним на організацію бізнесу. Згідно з останніми даними, фінансування будуть здійснювати з Фонду соціального страхування. Також зазначається, що закон вносить зміни до Держбюджету-2020. У документі прописана можливість за гроші Фонду соціального страхування і Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування фінансувати витрати на одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності.

"Також фонди на випадок безробіття у цей період здійснюють страхові виплати втраченого заробітку (або в його частини) залежно від ступеня втрати працівником професійної працездатності. Це стосується випадків, коли людина постраждала від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання", — повідомлялося нещодавно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерт ЮНІСЕФ відповів,  коли в нашій країні буде пік пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?