Експерт ЮНІСЕФ відповів, коли в Україні буде пік пандемії
Категорія
Україна
Дата публікації

Експерт ЮНІСЕФ відповів, коли в Україні буде пік пандемії

Експерт ЮНІСЕФ відповів, коли в Україні буде пік пандемії
Джерело:  РБК Україна

Очільник програм охорони здоров'я ЮНІСЕФ в Україні Андрій Славуцький звертає увагу громадян на те, що захворюваність на коронавірус в нашій країні стабільно зростає. Окрім того, за його словами, коли епідеміологічна ситуація досягне свого піку, вона триматиметься на такому рівні приблизно тиждень-два. Як стверджує фахівець, наразі Україна досі перебуває на початку підйому захворюваності на коронавірус. Андрій Славуцький прогнозує, що декілька тижнів поспіль в країні триватиме "потужна епідемічна хвиля", з якою українська медична система не зможе впоратися. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

На переконання експерта, якщо в Україні не введуть жорсткий карантин, то захворюваність на коронавірус досягне свого піку у січні – лютому. Окрім того, Славуцький запевняє, що навесні епідеміологічна ситуація може покращитися. Представник ЮНІСЕФ має надію, що у березні – квітні захворюваність на COVID-19 спаде.

"Швидше за все, з цим епідемічним зростанням, якщо нічого не робити, піку ми досягнемо в січні – лютому. Потім захворюваність повинна піти на спад, сподіваємося, до березня – квітня. Але якщо будуть дуже ефективні протиепідемічні заходи, то цю хвилю можна збити вже в грудні", – наголосив Андрій Славуцький.

Варто звернути увагу на те, що станом на 24 листопада в Україні виявили 647 976 хворих на коронавірус, 12 287 з яких за минулу добу. Окрім того, зазначається, що 11 263 пацієнта померли, а 299 358 інфікованим вдалося перемогти хворобу.

Також нещодавно глава МОЗ Максим Степанов попередив усіх українських громадян, що тотальний карантин в нашій країні введуть у випадку колапсу медичної системи. Окрім того, раніше він стверджував, що вимагатиме оголосити локдаун при добовому прирості у 30 тисяч хворих. Не можна не звернути увагу на те, що останні два місяці МОЗ постійно підвищує планку захворюваності для введення жорсткого карантину в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що главу уряду Денис Шмигаль дав гучну обіцянку українським підприємцям під час наради із Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?