Держстат повідомив невтішну новину про ВВП України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Держстат повідомив невтішну новину про ВВП України

Держстат повідомив невтішну новину про ВВП України

Зростання реального українського ВВП уповільнилося у третьому кварталі 2019 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За інформацією Державної служби статистики, другий квартал завершився з показником 4,6%. Третій продемонстрував уповільнення до 4,2%.

Нещодавно Нацбанк України спрогнозував, що показник буде зростати у третьому кварталі-2019 до 3,5% у річному вираженні.

Слід нагадати, що за підсумками 2018 року зростання реального ВВП збільшилося до 3,3%, а у 2017 році було зафіксовано 2,5%. Наведені показники стали максимальними за останні 7 років.

Прогноз Міжнародного валютного фонду говорить про зростання української економіки у 2019 році до 3%. Світовий банк інформував про 2,7%, а експерти Європейського банку реконструкції та розвитку - 3,3%.
Держбюджет України на 2019 рок був розроблений згідно з рівнем зростання ВВП у 3%.

Як повідомляв ONLINE.UA, український прем'єр-міністр Олексій Гончарук стверджує, що новий уряд може збільшити показники ВВП на 40% за наступні 5 років. Він вважає цю мету амбітною, проте можливою. Для цього українській владі необхідно посилювати реформи, боротися з корупцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?