Десантник РФ Філатьєв виявився причетним до воєнних злочинів. Раніше він попросив притулку у Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

Десантник РФ Філатьєв виявився причетним до воєнних злочинів. Раніше він попросив притулку у Франції

Десантник РФ Філатьєв виявився причетним до воєнних злочинів. Раніше він попросив притулку у Франції
Джерело:  online.ua

Колишній російський десантник Павло Філатьєв виявився причетним до воєнних злочинів. Раніше російський проєкт Gulagu.net допоміг йому втекти у Францію після того як Філатьєв воював проти України протягом двох місяців.

Джерело: Gulagu.net

Філатьєв приховав причетність до воєнних злочинів

Проєкт повідомив, що Павло Філатьєв зізнався, що приховав від Gulagu.net та ЗМІ інформацію про вбивства українців, у затриманні яких він брав участь.

Як з'ясував шведський журналіст Ерік де ла Регера, на момент написання нам листів наприкінці липня 2022 року, його перших інтерв'ю нам у серпні та наступних зустрічей з журналістами у Франції, Павло Філатьєв знав про те, що низка затриманих ним та його товаришами по службі з ВДВ українців надалі були розстріляні і повішені, тобто убиті.

Проєкт зазначає, що нічого подібного Філатьєв не розповідав раніше, де-факто приховуючи свою причетність до скоєних щодо українців воєнних злочинів.

Філатьєв раніше відмовився від зустрічі з відомим українським інтерв'юером Володимиром Золкіним, а також відмовився добровільно давати свідчення прокурорам та слідчим України у посольстві в Парижі.

Філатьєв написав книжку про свою участь у війні проти України

У серпні 2022 року він опублікував свої "мемуари" про участь у вторгненні в Україну.

Пізніше кілька західних видавництв опублікували книгу під назвою "ZOV". Філатьєв заявив, що відправить прибуток від книги на допомогу українцям, проте не зробив цього.

Філатьєв стверджував, що на момент написання книги нібито не знав, що полонених ним українців вбили. А про це йому нібито пізніше повідомили колишні бойові товариші.

Наразі Філатьєв перебуває у Франції, проте ще не одержав політичного притулку.

Засновник Gulagu.net Володимир Осєчкін повідомив, що проєкт наразі припиняє програму допомоги втечі закордон російським військовим, які виступають проти війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?