Десятки країн і Рада ЄС спільно виступили з вимогами до режиму Путіна в РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Десятки країн і Рада ЄС спільно виступили з вимогами до режиму Путіна в РФ

Десятки країн і Рада ЄС спільно виступили з вимогами до режиму Путіна в РФ
Джерело:  online.ua

Низка інцидентів з російським опозиціонером Олексієм Навальним, який спочатку пережив замах з отруєнням, а після був ув’язнений з порушенням законодавства, стала резонансною у всьому світі — вона призвела до нових санкцій проти Кремля. У п’ятницю, 12 березня, представники 45 країн звернулися зі спільною заявою до Ради Організації Об’єднаних Націй з прав людини з вимогами до РФ про звільнення ув’язненого політика. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК".

Здебільшого серед групи країн представників європейського континенту, однак є також Австралія, Канада, Японія.

“Ми закликаємо Російську Федерацію до негайного та беззастережного звільнення Навального та всіх незаконно чи довільно затриманих, в тому числі за здійснення прав на свободу мирних зібрань та об'єднань, свободу думок та їх вираження, а також свободу релігії й переконань”, - говориться у спільній заяві.

Представники країн звернули увагу також на кількість арештів у дні протестів на підтримку Навального.
Також з відповідною заявою виступила Рада Європи. Комітет міністрів структур вимагає від російського режиму Володимира Путіна звільнити Навального без зволікання, скасувавши таким чином вердикт суду за справою “Ів Роше”.

Нагадаємо, Навального отруїли під час візиту до Томська. Він кілька наступних тижнів провів у Німеччині на лікуванні та відновленні. Після поверненні в Росію у січні його заарештували та відправили до в’язниці — за старою справою, умовне покарання в якій він нібито порушив.

На рівні ООН 1 березня було оголошено, що російська влада несе відповідальність за замах на популярного опозиціонера.

“Ми дійшли висновку, що Росія несе відповідальність за спробу отруєння Навального. З огляду на неадекватну реакцію російської влади, застосування забороненого хімічної зброї та очевидну низку спроб цілеспрямованих убивств, ми вважаємо, що потрібно в терміновому порядку провести міжнародне розслідування, щоб встановити факти та з'ясувати всі обставини отруєння Навального”, - додали спецдоповідники.

Як повідомляв ONLINE.UA, 5 березня офіційно стало відомо, що Суд РФ зобов’язав лідера російської опозиції Олексія Навального виплатити олігарху Євгену Пригожину, також відомому як "кухар Путіна", 500 тисяч рублів за позовом про захист репутації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?