Десятки тисяч українців стали інвалідами після початку війни — WSJ
Категорія
Україна
Дата публікації

Десятки тисяч українців стали інвалідами після початку війни — WSJ

Десятки тисяч українців стали інвалідами після початку війни — WSJ
Джерело:  online.ua

За інформацією представників української благодійної організації Houp Foundation і німецького виробника протезів Ottobock, щонайменше від 20 до 50 тис українських громадян змушені були пережити операцію з ампутації однієї або кількох кінцівок після початку розв'язаної Кремлем злочинної війни. 

Джерело:  The Wall Street Journal

Що відомо про стрімке зростання кількості інвалідів в Україні 

Фактична цифра може бути вищою, оскільки для реєстрації пацієнтів після проходження процедури потрібен час... З початком контрнаступу Києва війна може вступити в більш жорстоку фазу, - йдеться у публікації видання.

За словами представників Houp Foundation, важкі поранення отримали не менше 200 тис громадян України, однак лише 10% знадобилась ампутація кінцівок.

Що відомо про причини різкого зростання інвалідності серед українців 

На початку війни основними причинами ампутацій були поранення, отримані під час артилерійських і ракетних обстрілах.

Зараз же багато хто отримує травми, підриваючись на мінах, встановлених уздовж лінії фронту.

Точну статистику втрат Київ тримає в секреті, щоб не деморалізувати населення. Але навіть в якості приблизної оцінки ця цифра проливає світло на приголомшливі людські жертви 17-місячного наступу Росії - ціну, яка буде відчуватися десятиліттями, - зазначають журналісти видання.

Зазначається, що до російського вторгнення в Україні щорічно проводилося кілька тисяч ампутацій, але, за словами українських лікарів спеціалізованих клінік, її система охорони здоров'я зараз перевантажена, і багато пацієнтів чекають на нову кінцівку більше року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?