ЗСУ продовжують успішний наступ у напрямку Мелітополя та Бердянська — звіт ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ продовжують успішний наступ у напрямку Мелітополя та Бердянська — звіт ISW

ЗСУ продовжують успішний наступ у напрямку Мелітополя та Бердянська — звіт ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські військові продовжують ведення успішного контрнаступу у напрямках Бердянська та Мелітополя у Запорізькій області. У той же час військові злочинці армїі РФ заявили про атаку ЗСУ в районі Роботиного.

Джерело: звіт ISW

Що відомо про ситуацію на східному фронті 

За інформацією керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, армія РФ посилює спроби наступу в районі Куп'янська, однак українські військові відбивають ворожі атаки.

Як повідомила заступниця глави Міноборони Ганна Маляр, військові злочинці армії РФ сконцентрували значні сили уздовж адмінкордону Харківської та Луганської областей з метою змусити українських військових перекинути частину сил з району Бахмуту.

За твердженнями російських воєнкорів, підрозділи армії РФ нібито захопили укріплений район в районі Червонопопівки, за 5 км на північний захід від Кремінної, і буцімто просунулися поблизу Торського, за 14 км на захід від Кремінної та Серебрянського лісу.

Геолокаційні кадри, опубліковані 1 серпня, показують, що українські сили досягли обмежених успіхів на південний схід від Кузьминого, за 2 км на південний захід від Кремінної.

На Донеччині українські військові продовжують обмеженний контрнаступ в районі Бахмуту. За словами представників Міноборони та командування ЗСУ, оборона армії РФ невдовзі повинна посипатись в районі Бахмуту.

Один з російських воєнкорів заявив про захоплення українськими військовими невизначенної висоти поблизу Кліщіївки, за 7 км на південний захід від Бахмута.

Деякі російські військові блогери стверджували, що українські сили змінили тактику і тепер діють меншими штурмовими групами на лінії Андріївка-Кліщіївка.

Повідомляється, що українські сили проводили обмежені наступальні дії на лінії Авдіївка-Донецьк.

За інформацією Генштабу ЗСУ, що українські війська відбили російські наземні атаки поблизу Авдіївки, Мар’їнки та Побєди, за 5 км на південний захід від Донецька.

Що відомо про ситуацію на півдні 

За інформацією Генштабу, ЗСУ продовжують наступальну операцію у напрямку Бердянська.

Зі свого боку підрозділи армії РФ зазнали невдачі, намагаючись повернути втрачені позиції на схід від Старомайорського.

У Генштабі також повідомили, що українські військові вели наступ у напрямку Мелітополя.

Російські джерела стверджували, що українські сили атакували російські війська поблизу Роботиного, за 10 км на південь від Оріхова.

Відсутність консенсусу в російському інформаційному просторі щодо масштабів цієї ймовірної української атаки поблизу Роботиного свідчить про те, що українські сили, швидше за все, продовжують проводити обмежені атаки в цьому районі.

Російський військовий блогер заявив, що біля Роботиного діє російська снайперська група "Клинок".

Повідомляється, що українські війська завдали ударів по російському тренувальному табору в Херсонській області.

Російський "воєнкор" стверджував, що ЗСУ завдали удару по російському тренувальному табору на острові Джарилгач у Чорному морі, за 70 км на південний схід від міста Херсона, і що українські передові позиції знаходяться щонайменше за 60 км від тренувального табору, припускаючи, що українські сили завдали удару високоточними далекобійними боєприпасами.

1 серпня російські війська обстріляли мирні райони міста Херсон. У МОЗ України повідомили, що росіяни обстріляли Херсонську міську клінічну лікарню.

Що відомо про поточні та загальні втрати злочинців армії РФ 

У Генштабі повідомили, що тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували 540 загарбників кремлівської армії.

Загальні втрати армії РФ від початку війни складають: 

  • особового складу ‒ близько 247 тис 230 (+540) осіб ліквідовано,

  • танків ‒ 4 тис 217 (+1) од,

  • бойових броньованих машин - 8 тис 213 (+8) од,

  • артилерійських систем - 4 тис 866 (+27) од,

  • РСЗВ - 700 (+1) од,

  • засоби ППО - 463 (+1) од,

  • літаків - 315 од,

  • гелікоптерів - 311 од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 4 тис 42 (+15),

  • крилаті ракети - 1 тис 347 од,

  • кораблі /катери - 18 од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 7 тис 349 (+25) од,

  • спеціальна техніка - 718.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?