Детективи розкрили перші результати у справі "Роттердам +"
Категорія
Україна
Дата публікації

Детективи розкрили перші результати у справі "Роттердам +"

Детективи розкрили перші результати у справі "Роттердам +"
Джерело:  online.ua

Детективи НАБУ за процесуальним керівництвом представників САП повідомили про підозру 6 особам у справі про схему "Роттердам+". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на представництво прокуратури.

Згідно з офіційними даними, серед згаданих осіб - колишній керівник та учасник Нацкомісії регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Дії посадовців завдали шкоді Україні на суму 18 мільярдів 868 мільйонів гривень.

За інформацією антикорупційної прокуратури, зловмисники на чолі з екс-головою НКРЕКП розробили необгрунтовану програму, що визначала вартість енерговугілля, котра пізніше отримає назву "Роттердам+". Імплементація акту стала причиною зростання цін електроенергії.

Корупціонери "працювали" у цьому напрямку з травня 2016 по грудень 2017 років. Наразі розслідування триває згідно з ч. 2 ст. 364 КК про зловживання службовим становищем

"Безпосередньо підозра вручена 2 особам – начальнику управління енергоринку НКРЕКП та чинному директору ДП "Оператор ринку", який у період запровадження "Роттердам+" був членом НКРЕКП", - підкреслила прокуратура.

Ще чотири підозрювані особи зараз перебувають за межами українського кордону.

Раніше ONLINE.UA повідомляло, що представник президента у Кабінеті міністрів заявив про скасування скандальної формули "Роттердам+".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?