"Роттердам+" закінчився": у Зеленського повідомили українцям чудові новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Роттердам+" закінчився": у Зеленського повідомили українцям чудові новини

"Роттердам+" закінчився": у Зеленського повідомили українцям чудові новини
Джерело:  online.ua

Представник президента у Кабінеті міністрів України Андрій Герус заявив, що формула розрахунку собівартості електроенергії "Роттердам+" не працює в Україні з кінця травня 2019 року. Тарифи на теплову енергетику наразі нижчі, аніж вони б мали бути із її використанням, передає ONLINE.UA.

Герус пояснює, що розрахована за формулою "Роттердам+" вартість електроенергії мала б становити близько 2 гривень за кіловат-годину.

"Проте вже в останню декаду травня такий тариф впав до 1,53 гривень/кіловат-годину, що на 24% нижче. За першу декаду червня тариф ще знизився – до 1,43 грривень, що на 29% нижче від відповідного тарифу згідно "Роттердам+",– каже представник Зеленського.

Політик наголосив, що у травні-червні минулого року тарифи на електроенергію ТЕС в Україні були на 17-24% вищими. Низькі тарифи навіть призвели до того, що деякі ТЕС працюють у збиток. Так, за червень вугільні елетростанції отримають приблизно на 1,5 мільярда гривень менше грошей, аніж отримали би при фактичному тарифі "Роттердам+".

Як повідомляв ONLINE.UA, український глава Володимир Зеленський ініціює законодавчу зміну формули "Роттердам +" на "Роттердам-". Відповідний законопроект він вніс в Раду у понеділок, 17 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?