Деякі з країн G7 утворили альянс задля витіснення Росії з ринку ядерної енергетики
Категорія
Економіка
Дата публікації

Деякі з країн G7 утворили альянс задля витіснення Росії з ринку ядерної енергетики

Деякі з країн G7 утворили альянс задля витіснення Росії з ринку ядерної енергетики
Джерело:  online.ua

Великобританія, США, Канада, Японія та Франція уклали нову угоду про ядерне паливо для ізоляції Росії.

Джерело: Британський Уряд

Країни G7 витіснятимуть Росію з ринку ядерної енергетики

Повідомляється, що у Саппоро, Японія, на полях зустрічі G7 було оголошено про альянс між Великою Британією, США, Канадою, Японією та Францією, спрямований на витіснення Росії з міжнародного ринку ядерної енергетики.

Уряд Британії запевняє, що угода буде взяти за основу для повного витіснення РФ з ринку ядерного палива якомога швидше.

Зробити це планують з метою позбавлення країни-агресори одного із ключових способів фінансування війни в Україні та “фактично залишити Росію осторонь”.

Як угода втілюватиметься в життя

Повідомляється, що для впровадження угоди, п’ять країн використовуватимуть відповідні ресурси та можливості секторів цивільної ядерної енергетики кожної країни, щоб підірвати контроль Росії над ланцюгами поставок.

Планується, що угода підтримуватиме стабільне постачання палива для актуальних потреб та гарантуватиме безпечну та надійну розробку палива для передових реакторів у майбутньому.

Угода, за повідомленням Британії, також зміцнить певні сектори ядерної енергетики. Це є ключовим фактором для посилення енергетичної безпеки всередині країн та зменшить рахунки за електроенергію.

Це наступний життєво важливий крок, об’єднання з іншими країнами, щоб показати Путіну, що Росія більше не бажана, і зміцнення нашої глобальної енергетичної безпеки шляхом використання надійних міжнародних поставок ядерного палива з безпечних, захищених джерел, – сказав міністр енергетичної безпеки Грант Шаппс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?