Резніков назвав блефом ядерні погрози Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков назвав блефом ядерні погрози Кремля

Резніков назвав блефом ядерні погрози Кремля
Джерело:  online.ua

На думку міністра оборони України Олексія Резнікова, Кремль блефує, погрожуючі Україні та світу застосуванням ядерної зброї.

Джерело:  La Razon

Україні не варто боятись ядерних погроз Кремля 

При цьому Резніков зазначив, що країни Заходу все ще сповідують догму про те, що не варто провокувати Росію.

Це стало реальністю в 2008 році, під час саміту НАТО в Бухаресті. Була цілком реальна можливість того, що Україна і Грузія стануть новими членами. Американці були за це, як і більшість європейців. Саме канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила проти і переконала інших. Потім відбулося вторгнення та окупація деяких районів Грузії. Потім були отруєння в Солсбері, вибухи в Чехії і Болгарії, окупація Криму в 2014 році, Луганська і Донецька... Знову та ж доктрина: не провокуй Росію, - зазначив Резніков.

Однак, за його словами, погрози Кремля ядерною зброєю - дешевий блеф.

З технічної точки зору останнє випробування ядерної зброї було проведено в Казахстані в 1998 році. Повторюю: 1998 рік. У якому стані знаходиться цей атомний арсенал? Китай та Індія вже направили Кремлю чітке попередження проти застосування ядерної зброї. Це остання червона лінія у світі. І де б вони її використовували? Море, гори, міста, перша лінія? - підкреслює Резніков.

Вже п'ять країн забов'язались виключити Росію зі світового ринку ядерної енергії

Великобританія, США, Канада, Японія та Франція в японському Саппоро оголосили про створення Альянсу для виключення Росії з міжнародного ринку ядерної енергії.

Згідно з угодою, п’ять країн використовуватимуть власні ядерні енергетичні ресурси, щоб підірвати контроль Росії над ланцюгами поставок, - зазначається у їхній спільній заяві.

Ця угода, як сповіщається, буде використана як основа для того, щоб повністю витіснити Путіна з ринку ядерного палива, і зробити це якомога швидше, щоб відрізати для нього ще один спосіб фінансування варварського нападу на Україну та фактично ізолювати Росію.

Також країни підтримуватимуть стабільне постачання палива для поточних потреб та гарантуватимуть безпечну та надійну розробку та розгортання палива для передових реакторів в майбутньому.

Об’єднання з іншими країнами – це наступний життєво важливий крок, для того, щоб показати Путіну, що Росія більше не бажана, і зміцнення нашої глобальної енергетичної безпеки шляхом використання надійних міжнародних поставок ядерного палива з безпечних, захищених джерел, - наголосив міністр з енергетичної безпеки Великої Британії Грант Шаппс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?