Путін намагається затягнути війну для збереження влади — Піонтковський
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін намагається затягнути війну для збереження влади — Піонтковський

Путін намагається затягнути війну для збереження влади — Піонтковський
Джерело:  online.ua

На думку російського політолога та опозиціонера Андрія Піонтковського, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін намагається усіляко затягнути розв'язану війну проти України аби зберегти владу в Росії.

Джерело: "Еспресо"

Як Путін хоче за допомогою війни проти України зберегти владу 

За словами Піонтковського, до електронного реєстру військовозобов'язаних осіб в Росії вже внесено близько 30 млн росіян.

І хоч Путін офіційно не оголошував, у країні фактично запроваджено воєнний стан.

Дивовижно, що тези авторів нескінченних статей у The New York Times, Politico і Washington Post збігаються із тезами російських пропагандистів. Вже Соловйов почав озвучувати наративи, що весняний наступ України може завершитись частковим локальним успіхом, але цей успіх не вирішить результат війни. І власне ті ж статті говорять про те саме, що Україна може досягти невеликих територіальних успіхів, але це буде не вирішальний удар. Ситуація стабілізується, заморозиться, і це буде тривалий конфлікт на виснаження, - підкреслює Піонтковський.

На думку політолога, Путін прагне саме такого, тривалого конфлікту.

Путін у своєму зверненні на федеральних зборах вніс таку пропозицію: будемо людей на фронті відправляти у відпустку раз на пів року на 24 дні. Звучить фраза раз на пів року. Тобто в його уяві існує така поточна позиційна війна. Він розуміє, що ні на який наступ чи взяття Києва не здатен. Але він хоче зберегти таку тягучу позиційну війну, яка б зберігала його владу, щоб не було б його явної поразки, - зазначає політолог.

Україна потребує гарантій безпеки ще до вступу в НАТО

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україна має отримати дієві гарантії безпеки ще до ухвалення рішення щодо вступу до НАТО.

Росія повинна забратися з території України. Всієї України та всі окупанти. І кожен пункт Статуту ООН повинен запрацювати знову - жодне з російських порушень міжнародного права не можна ігнорувати, - підкреслив глава держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?