"Діамантовий" прокурор звернувся за захистом до Європи
Категорія
Україна
Дата публікації

"Діамантовий" прокурор звернувся за захистом до Європи

"Діамантовий" прокурор звернувся за захистом до Європи

Європейський суд з прав людини відкрив провадження за скаргою «діамантового прокурора» Олександра Корнійця, обвинуваченого в корупції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Колишній заступник прокурора Київської області поскаржився на незаконність свого затримання, арешту і проведення обшуків.
«Все процесуальні дії відбулися з ігноруванням кримінального процесуального законодавства, Конституції, Міжнародної декларації прав людини та основних свобод», - заявив він.
Всього в скарзі Корнійця йдеться про дев'ять порушень.
За словами «діамантового» прокурора, в разі, якщо ЄСПЛ визнає його скаргу пріоритетною, вона буде розглядатися в цьому році.
Корнієць також заявив, що його справа «майже аналогічна» справі екс-глави МВС Юрія Луценка.
Нагадаємо, що колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і екс-заступника прокурора Київської області Корнійця звинувачують в отриманні багатомільйонних хабарів. Ця справа викликала величезний резонанс у суспільстві.
Відзначимо, що «діамантовими» ці прокурори стали після того, як під час обшуку обшуку в будинку одного з них було знайдено значну кількість дорогоцінних каменів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?