Дібрався до алкоголю — у мережі висміяли нове рішення Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Дібрався до алкоголю — у мережі висміяли нове рішення Путіна

Дібрався до алкоголю — у мережі висміяли нове рішення Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін підписав указ, який дозволяє використання назви "шампанське" лише щодо вироблених у Росії вин.

Джерело: "РБК"

Путін заборонив називати шампанським ігристе вино з Шампані

Як стверджують російські ЗМІ, дистрибуційний підрозділ виробника преміальних алкогольних напоїв Moet Hennessy (Moet & Chandon, Dom Perignon, Veuve Сlicquot і ін.) направив російським партнерам лист, в якому повідомив, що компанія тимчасово припиняє відвантаження асортименту шампанських вин для всіх покупців.

Варто звернути увагу на те, що припинення поставок шампанських вин, як сказано в документі, пов'язане з поправками в 171-ФЗ "Про регулювання алкогольної продукції", які були прийняті Держдумою в трьох читаннях і схвалені Радою Федерації минулого тижня, 23 червня.

Окрім того, вказано, що 2 липня указ підписав очільник Кремля Володимир Путін.

"Поправки уточнюють визначення і вносять додаткові вимоги для виноробної продукції. Зокрема, вони виключають використання поняття "шампанське", дозволяючи застосовувати його лише щодо "російського шампанського", виробленого на території Росії. "І зобов'язують виробників шампанських вин з французького регіону Шампань перейменувати їх продукцію в "ігристе вино", - йдеться в листі Moet Hennessy.

Що важливо розуміти, зміни в російському законодавстві вимагають від компанії пересертифікації шампанських вин для зміни категорії на ігристе вино і зміни маркування продукції.

Згідно з останніми даними, мезони (виробники шампанського) не підтвердили, що готові змінити категорію шампанських вин спеціально для ринку РФ.

Не можна не згадати про те, що слово "шампанське" є географічно захищеною назвою. До слова, в Євросоюзі правом називатися шампанським мають лише вина, виготовлені у французькому регіоні Шампань.

Як мережа відреагувала на рішення Путіна:

  • Це саме те рішення, яке врятує РФ від самознищення *іронія*;

  • Коли я припиню пашіти, коли в нас ухвалюють подібні закони:

  • Дібрався й до алкоголю! Ех, що далі?;

  • І сміх, і гріх;

  • Путін молодець, завтра заборонить французам називатися французами. Цікаво як відреагує колективний Макрон - напевно, висловить глибоку стурбованість.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?