Дієтолог пояснила, коли та скільки пити води
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дієтолог пояснила, коли та скільки пити води

Дієтолог пояснила, коли та скільки пити води
Джерело:  online.ua

Дієтолог Єва Шишкова розповіла про те, скільки треба людині випивати на добу води, коли її слід пити і пояснила, чи можна пити під час прийому їжі. Інформацією вона поділилася у своєму Instagram-акаунті, передає ONLINE.UA.

"Стільки міфів не поширюється навколо продуктів, скільки навколо води", - вважає Шишкова.

Експертка зазначила, що її рекомендації спрямовані для здорових людей. Якщо у когось є проблеми зі здоров'ям, то необхідно проконсультуватися зі своїм лікарем.

За словами Шишкової, пити треба стільки, скільки ви хочете.

"Існує норма 30 мл на 1 кг ваги. Ця норма розроблена для лежачих хворих, які не можуть повідомити про бажання пити. І багато людей, від незнання, застосовують її до себе", - сказано в повідомленні.

Експертка рекомендує випивати бодай 2-2,5 літра рідини (бажано сирої води) на добу.

"Якщо вам важко випивати таку кількість, то нехай це буде 1 л чистої сирої води, а решта інша рідина і поступово збільшуйте кількість води. На півсклянки раз у 2 дні... Хочете перед сном, хочете вночі... Організм сам знає, на які потреби потрібна вода і дає вам сигнал. Слухайте свій організм в першу чергу!", - наставляє дієтолог.

Окрім того, Єва Шишкова розвіяла ще один популярний міф.

"Є думка, що вода розбавляє шлунковий сік, ускладнює травлення тощо. Але перетравлювати суху харчову грудку набагато складніше, ніж використовувати "розбавлений" водою шлунковий сік", - пояснила вона, а також додала, що сама  п'є 2 літри води на добу.

Нагадаємо, що не так давно в українському  Міністерстві охорони здоров’я пояснили, що більш шкідливе для організму – кальян чи сигарети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?