Дієтологи та вчені запевняють, що регулярне вживання в їжу продуктів з високим ступенем переробки підвищує ризик передчасної смерті від інсульту і серцевого нападу. Йдеться про чипси, снеки, пластівці, готові страви, газовану воду, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BMJ.
Як відомо, ультраоброблені продукти зазвичай продаються "готовими до вживання" в упаковці з промисловими речовинами, такими як консерванти та підсолоджувачі. За словами французьких вчених, такі страви підвищують ризик отримати інсульт на 12%.
"З'ясувалося, що якщо люди часто вживають готові страви (будь-які чипси й солодощі, а також газовані напої), то у них частіше виникають серцево-судинні хвороби. Вживання більш як 4 порцій подібних продуктів в день збільшує ймовірність передчасної смерті більш ніж на 60%", - йдеться в повідомленні.
Окрім того, фахівці нагадали, що ультраоброблені продукти викликають почуття голоду і призводять до ожиріння. Зайва вага, у свою чергу, пов'язана з проблемами серця і передчасною смертю.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що користувачі Facebook, котрі видалили свої акаунти, виявилися щасливішими, більш задоволені життям і рідше схильні до почуттів занепокоєння, депресії або самотності.