Дієтологи розповіли, які продукти збільшують ризик смерті на 60%
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дієтологи розповіли, які продукти збільшують ризик смерті на 60%

Дієтологи розповіли, які продукти збільшують ризик смерті на 60%
Джерело:  online.ua

Дієтологи та вчені запевняють, що регулярне вживання в їжу продуктів з високим ступенем переробки підвищує ризик передчасної смерті від інсульту і серцевого нападу. Йдеться про чипси, снеки, пластівці, готові страви, газовану воду, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BMJ.

Як відомо, ультраоброблені продукти зазвичай продаються "готовими до вживання" в упаковці з промисловими речовинами, такими як консерванти та підсолоджувачі. За словами французьких вчених, такі страви підвищують ризик отримати інсульт на 12%.

"З'ясувалося, що якщо люди часто вживають готові страви (будь-які чипси й солодощі, а також газовані напої), то у них частіше виникають серцево-судинні хвороби. Вживання більш як 4 порцій подібних продуктів в день збільшує ймовірність передчасної смерті більш ніж на 60%", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, фахівці нагадали, що ультраоброблені продукти викликають почуття голоду і призводять до ожиріння. Зайва вага, у свою чергу, пов'язана з проблемами серця і передчасною смертю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що користувачі Facebook, котрі видалили свої акаунти, виявилися щасливішими, більш задоволені життям і рідше схильні до почуттів занепокоєння, депресії або самотності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?