Дика заява: посла України обурили закиди турецького колеги
Категорія
Політика
Дата публікації

Дика заява: посла України обурили закиди турецького колеги

Дика заява: посла України обурили закиди турецького колеги
Джерело:  online.ua

Посол України у Туреччині Андрій Сибіга розкритикував вислів одного з місцевих політиків щодо неефективності візиту мера Анталії Мухіттіне Бьоджека до Львова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

За словами дипломата, голова осередку Партії справедливості та розвитку в Ібрахім Етхем Таш зробив «дику та обурливу» заяву. Він вважає такі інциденти неприйнятними.

«Не відповідає стратегічному партнерству України та Туреччини. Особливо стурбований як посол дружньої країни - України, яка забезпечує 1,5 млн туристів до Туреччини (переважно в Анталію)», - підкреслив Сибіга.

Нагадаємо, що анталійський мер напередодні відвідав Львів. Таш прокоментував, що посадовцю краще було б з'їздити до Москви, бо в українському місті 85% населення складається з жінок. Політик назвав вчинок Бьоджека «великим» з іронією.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні офіційно з'явився новий дипломатичний представник Австрії. Посол Ґернот Пфандлер передав керівництву МЗС вірчі грамоти, прибувши до Києва. Делегацію прийняла заступниця міністра Олена Зеркаль, що працює з питань євроінтеграції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?