В Україні призначили нового іноземного посла - подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні призначили нового іноземного посла - подробиці

В Україні призначили нового іноземного посла - подробиці
Джерело:  online.ua

Австрійський посол Ґернот Пфандлер офіційно отримав статус диппредставника у Києві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ України.

Заступниця очільника установи Олена Зеркаль отримала копії вірчих грамот від дипломата.

"Спільна історико-культурна спадщина України та Австрії, прагнення до поглиблення економічної та інвестиційної співпраці значною мірою поєднують інтереси наших держав", - виступив Пфандлер під час урочистого заходу.

Сторони позитивно оцінили двостороннє співробітництво. Зокрема, наголос йшов на зацікавленість австрійського бізнесу в українському ринку. Це стало можливим завдяки покращенням ділового клімату.

Також позитивно оцінили Рік української культури в Австрії та Рік австрійської культури в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше з'явилися відомості про можливого кандидата на посаду посла України у Сполучених Штатах. Йдеться про дипломата Олега Шамшура, який вже керував згаданим відомством протягом 2005-2010 років. Наразі підтвердження немає. Іншою кандидатурою виступає Геннадій Надоленко - диппредставник в Ізраїлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?