Відомо, хто може стати новим послом України в США
Категорія
Україна
Дата публікації

Відомо, хто може стати новим послом України в США

Відомо, хто може стати новим послом України в США
Джерело:  BBC

Новим послом України в США може стати дипломат Олег Шамшур, який зараз очолює українське диппредставництво у Франції. Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на  ВВС News Україна.

За даними видання, Шамшур в ці дні якраз перебуває у Києві. "Європейська правда" також має інформацію про те, що в Офісі президента розглядають його кандидатуру.

"Серед можливих кандидатів також називають посла України в Ізраїлі Геннадія Надоленка - він кадровий дипломат і працював у посольстві України в США. Проте сам він у коментарі журналісту назвав цю інформацію "чутками", - сказано в повідомленні.

 Варто зазначити, що Олег Шамшур - кадровий дипломат, він вже очолював посольство України в США у 2005-2010 роках.

Раніше зовнішньополітичний радник українського лідера Вадим Пристайко заявив, що географія звільнених 12 послів дуже широка.

"12 послів всіх регіонів світу. Ми не спеціально брали по одному послу з регіонів. Так склалося. Насправді, дуже широка географія представлена – і в Африці, і в Азії, і в Європі також", — сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представник США у Євросоюзі Гордон Сондланд озвучив деталі телефонної розмови між президентами України і США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?