Динамо та Шахтар з боєм пройшли в 1/8 фіналу Ліги Європи
Категорія
Спорт
Дата публікації

Динамо та Шахтар з боєм пройшли в 1/8 фіналу Ліги Європи

Динамо та Шахтар з боєм пройшли в 1/8 фіналу Ліги Європи
Джерело:  online.ua

У середині лютого поновилися футбольні матчі у плей-офф Ліги Європи, де наразі присутні дві українські команди — київське “Динамо” та донецький “Шахтар”. Напередодні вони розіграли другий двобій на етапі 1/16 фіналу та перемогли своїх суперників. Кияни успішно витримали протистояння з бельгійським “Брюгге”, а донеччани билися проти ізраїльського “Маккабі”. Обидві команди заробили собі вихід у подальшу стадію турніру. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відкриті дані та післяматчеві пресконференції тренерів.

“Динамо” зіграло матч на полі стадіону в Брюгге, він завершився з мінімальною перевагою 1:0.

“Шахтар” своєю чергою приймав суперників з Тель-Авіву на полі столичного НСК “Олімпійський” і також мінімально обіграв його 1:0.

Головний тренер киян Мірча Луческу відзначив прогрес підшефної йому команди.

“Якби влітку хтось сказав, що ми дійдемо до такої стадії єврокубків, ніхто би не повірив. Команда зростає від гри до гри. Молоді хлопці прогресують. Напевно, тиск цього матчу, стрес призводили до елементарних технічних помилок, яких припускалися хлопці. Хоча зазвичай такі помилки їм не притаманні. Потихеньку вони стають гравцями, якими всі хочуть їх бачити, гравцями рівня такої команди, як “Динамо” Київ”, - вважає він.

Попередню зустріч з бельгійцями “Динамо” не змогло довести до необхідної перемоги, гра завершилася з рахунком 1:1.

Наставник “Шахтаря” Луїш Каштру своєю чергою пояснив, що вони ставили одразу кілька завдань собі перед матчем.

“Головною метою було пройти до наступного туру. У такому змаганні найважливіше, проходиш ти далі чи ні. І раунд складається з двох ігор. Другою метою було не пропускати – її ми також виконали. Третя мета – перемогти. Теж виконали. Ми б хотіли, аби гра була дещо красивішою. Можливо, це вдалося не так, як планували. Чудово розпочали, перші 25 хвилин грали досить гідно. План був оформити швидкий гол, а потім грати вже інакше. На жаль, не вдалося. Проте 25 хвилин ми відіграли добре, а “Маккабі” почав ризикувати, адже йому нічого втрачати”, - наголосив тренер.

Нагадаємо, команди починали сезон у Лізі чемпіонів, однак не витримали конкуренції на груповому етапі.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська сторона готова до компромісного рішення щодо скасованого матчу Ліги націй проти швейцарської збірної. Наразі Української асоціації футболу підтримує ініціативу з виявлення переможця у скандальній грі через жеребкування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?