Україна готова до компромісу щодо скасованого матчу зі Швейцарією — УАФ
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україна готова до компромісу щодо скасованого матчу зі Швейцарією — УАФ

Україна готова до компромісу щодо скасованого матчу зі Швейцарією — УАФ
Джерело:  online.ua

Українська сторона готова до компромісного рішення щодо скасованого матчу Ліги націй проти швейцарської збірної. Наразі Української асоціації футболу підтримує ініціативу з виявлення переможця у скандальній грі через жеребкування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ голови організації Андрія Павелка на в ефірі “Футбол 1”.

За його словами, водночас у Києві вважають найбільш правильним рішенням все ж таки розіграти матч попри втрачений час.

“З нашого боку ми пропонуємо головне завдання - зіграти матч на футбольному полі. Для цього важливо, щоб УЄФА прийняв таке рішення. Якщо ж зовсім не вийде знайти дати для гри, тоді вже жеребкування розсудить. Це теж буде рішення, з яким ми погодимося, як зі справедливим”, - наголосив Павелко.

Слід нагадати, матч між збірними України та Швейцарії був запланований на 17 листопада. Українська команда у повному складі прибула до кантону Люцерн, однак потрапила під карантин через позитивний тест на COVID-19 у трьох осіб.

Місцева влада не погодилася випустити на поле навіть тих, у кого були негативні тести, тож збірна спрямувала на батьківщину. Цікаво, що під час приземлення гравцям і штабу знову провели експрес-тестування, які не виявили жодної інфекції.

УЄФА вирішила присудити Україні технічну поразку на користь Швейцарії з рахунком 3:0.

Напередодні у вівторок, 16 лютого, Спортивний арбітражний суд провів засідання з приводу скасованого матчу та апеляції з української сторони.

“Спортивний арбітражний суд чітко дотримується процедурних моментів, серед яких — право сторін, що беруть участь у процесі, бути почутими. Тому всім трьом сторонам, що брали участь у засіданні — українській та швейцарській асоціаціям, а також представнику УЄФА — було надано право надати аргументацію своїм позиціям та апелювати до аргументів опонентів”, - цитує Павелка пресслужба УАФ.

Сторони надали аргументацію, тож суд у майбутньому ухвалить остаточне рішення.

Як повідомляв ONLINE.UA, бельгійський футбольний клуб “Брюгге” потрапив під удар коронавірусу COVID-19 напередодні матчу Ліги Європи проти київського “Динамо”. Наступну гру іноземна команда проведе без частки свого складу та тренерського штабу через вимушений карантин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?