Дипломат попередив про нову загрозу для України через Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

Дипломат попередив про нову загрозу для України через Навального

Дипломат попередив про нову загрозу для України через Навального
Джерело:  online.ua

Український дипломат та ексочільник Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін озвучив команді президента Володимира Зеленського та усім українцям важливе попередження. На його думку, політика Європейського Союзу та США щодо ситуації навколо лідера російської попзиції Олексія Навального в Росії може загрожувати Україні. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "ЄП" .

"Дуже боюся, що зараз через призму Навального буде зовсім інший погляд на нас, і на питання Криму в тому числі", - зазначив дипломат.

За його словами, офіційний Київ можуть почати підштовхувати до переговорів з командою Володимира Путіна на умовах, які шкодитимуть Україні.

"Якщо вдасться перезавантажити путінський режим, можуть сказати: "Бачите, це ж нова Росія. Ми тепер йдемо до нової світової архітектури. Тому починайте розмовляти з нею про спільний контроль над Кримом. Ви ж маєте порозумітися, там і росіяни, і українці, і кримські татари мають повернутися. Давайте щось зробимо там нове... І все це насправді дуже небезпечно", - заявив колишній глава МЗС.

Окрім того, дипломат назвав дві умови, які можуть переконати міжнародних гравців діяти інакше і відкинути варіант зі збереженням статусу-кво щодо Криму.

"Перше – це подальше послаблення Росії. Зараз Путіна вже почали "качати" доволі сильно – і свої клани, і реальність навколо. Росія не пасує до будь-якої майбутньої світової архітектури. Та чим слабшою ставатиме Росія – тим більшим буде бажання серйозно працювати по Криму", - переконаний дипломат.

За словами Павлв Клімкіна, другою умовою є те, що конкретно буде робити українська влада. Політик радить працювати не тільки над Кримською платформою, "хоч вона є дуже класною історією, яка дає можливість привернути увагу до Криму".

"Але цей дуже правильний міжнародний піар не означає, що ми не повинні одночасно битися за свій Крим", - підкреслив колишній міністр, порадивши вкладатися в інформаційні війни в російських соцмережах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Клімкін розповів про першу реакцію Байдена на анексію Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?