Експерт розповів про першу реакцію Байдена на анексію Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт розповів про першу реакцію Байдена на анексію Криму

Експерт розповів про першу реакцію Байдена на анексію Криму
Джерело:  online.ua

Український дипломат Павло Клімкін, який очолював Міністерство закордонних справ з 2014 по 2019 роки, вирішив розповісти про першу реакцію та обіцянки Джо Байдена, колишнього віцепрезидента США, а нині президента, у відповідь на початок агресії Росії проти України. Як стверджує Клімкін, від офіційного Вашингтону на початку 2014 року ніколи не лунало закликів на кшталт "заспокойтеся і припиніть спротив". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "ЄП". 

"Я чув, що тоді казав Байден. А тепер він став президентом США. Ще на нашій першій зустрічі, пам’ятаю, він сказав таку фразу: "Я би зробив з того, що ти питаєш, перше, друге і четверте. І я буду намагатися це робити, але у мене є свій президент... Не хочу казати, які саме там були пункти, тому що там йшлося про чутливі моменти, але він підтримував дії. Йшлося про військову допомогу і деякі додаткові кроки. І він це казав, не приховуючи, у присутності 7-8 людей зі своєї команди", - розповів Павло Клімкін.

На переконання українського дипломата, команда нового американського президента буде підтримувати жорсткий опір України російській агресії. У якості аргументу Клімкін згадав про те, що Байден підтримував надання летальної зброї України. Однак політик не став прогнозувати, чи збережеться така підтримка з боку офіційного Вашингтону й надалі.

"Скажу одним словом, щоби не розкривати деталі: він підтримував", - наголосив колишній очільник МЗС України.

Нагадаємо, 26лютого, у сьому річницю окупації Криму, Джо Байден звернувся з гучною обіцянкою до України.

"Сім років тому Росія порушила міжнародне право, норми, за якими сучасні країни взаємодіють один з одним, а також суверенітет і територіальну цілісність сусідньої України, коли вона вторглася до Криму. Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну і її союзників, і партнерів, як і з самого початку цього конфлікту. У цю похмуру річницю ми підтверджуємо просту істину: Крим — це Україна. Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають анексію півострова Росією, і ми будемо разом з Україною протистояти агресивним діям Росії", — підкреслив президент США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна відреагували на звернення Байдена до України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?