Директор Russia Today отримав 5 років ув'язнення. Він закликав до геноциду українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Директор Russia Today отримав 5 років ув'язнення. Він закликав до геноциду українців

Директор Russia Today отримав 5 років ув'язнення. Він закликав до геноциду українців
Джерело:  online.ua

Директор прокремлівського телеканалу Russia Today Антон Кузнєцов-Красовський отримав заочне засудженння до 5 років ув'язнення за заклики до геноциду українців.

Джерело: СБУ

Суд виніс вирок директору Russia Today

СБУ забрала обґрунтовані докази вини директора з мовлення прокремлівського телеканалу «Russia Today» Антона Кузнєцова-Красовського у злочинах проти України.

З лютого минулого року він публічно підтримував повномасштабне вторгнення рф, виправдовував злочини рашистів та закликав до геноциду українського народу. Свої «тези» російський пропагандист поширював під час ефірів на RT, а також через підконтрольні Телеграм-канали, - говориться в повідомлені.

Так, суд визнав Кузнєцова-Красовського винним за двома статтями:

  • ч. 3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, скоєних з використанням засобів масової інформації);

  • ч. 2 ст. 442 (публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їхнього поширення або розповсюдження таких матеріалів).

Пропагандисту призначено 5 років ув'язнення з конфіскацією майна. Це максимальний термін позбавлення волі, передбачений санкціями обох статей.

Проте наразі він перебуває за кордоном.

Чим відомий Антон Кузнєцов-Красовський

Антон Красовський - це відомий російський журналіст та директор телеканала RT, який підтримує вторгнення РФ в Україну. Саме він неодноразово закликав до геноциду українців та знищення української нації.

Восени 2022 року Красовський у розмові з письменником Сергієм Лук'яненком заявив, що "українських дітей треба топити або спалювати живцем".

Пропагандист закликав до массового знищення українців шляхом розстрілу.

Нагадаємо, що засуджений включений до санкційного списку ЄС за поширення антиукраїнської пропаганди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?