Затриманий за держзраду президент "Мотор Січі" понад 20 років має російське громадянство
Категорія
Україна
Дата публікації

Затриманий за держзраду президент "Мотор Січі" понад 20 років має російське громадянство

Затриманий за держзраду президент "Мотор Січі" понад 20 років має російське громадянство
Джерело:  online.ua

Журналісти програми «Схеми» отримали документи, які свідчать, що президент корпорації «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв, якого затримала СБУ за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору, має російське громадянство з 2000 року. 

Джерело: Схеми(Радіо Свобода)

У Богуслаєва є російське громадянство

Журналісти підкреслюють, що з 2000 року Богуслаєв 4 рази обирався народним депутатом України та був членом комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, що передбачало отримання доступу до державної таємниці.

Згідно з витягом з системи АС «Роспаспорт», 15 жовтня 2000 року В’ячеслав Богуслаєв звернувся до паспортно-візового відділу внутрішніх справ у Москві з заявою про отримання паспорта громадянина РФ, в обмін на радянський паспорт від 1979 року. Дата отримання паспорта громадянина Російської Федерації – 18 жовтня 2000 року, - пише Радіо Свобода.

Також підозрюваний держзраді має індивідуальний податковий номер платника податків в Росії, прив’язаний до його паспорта громадянина РФ. Це підтверджується через сайт російської Податкової служби.

Журналісти перевірили номер паспорта у реєстрі Головного управління з питань міграції Міністерства внутрішніх справ РФ і підтвердили, що номер паспорта не перебуває у переліку недійсних.

Маючи російське громадянство, був довіреною особою кандидати в президенти України Віктора Януковича, з 2006 року був народним депутатом чотирьох скликань поспіль.

Під час депутатства він входив до складу комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, що надавало йому доступ до державної таємниці.

Нагадаємо, що СБУ має докази, що «Мотор Січ» незаконно постачала товари військового призначення для російської штурмової авіації.

Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора. Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу: Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан», КА-52 «Алігатор», Мі-28Н «Нічний мисливець», – йдеться у повідомленні СБУ.

«Мотор Січ» є одним з найбільших підприємств у світі з випуску двигунів для літаків та гелікоптерів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?