СБУ ліквідувала агентурну мережу ФСБ із ув'язнених з угруповання "ЛНР"
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ ліквідувала агентурну мережу ФСБ із ув'язнених з угруповання "ЛНР"

СБУ ліквідувала агентурну мережу ФСБ із ув'язнених з угруповання "ЛНР"
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України повідомила про ліквідацію агентурної мережі ФСБ, яка складалася із ув'язнених з угруповання "ЛНР".

Джерело: СБУ

СБУ викрило агентів ФСБ в Україні

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала російську агентурну мережу, яку ворог перекинув до різних регіонів України.

До її складу входило 7 ув’язнених, які перебували на територіях виправних установ Київської, Харківської, Дніпропетровської та Чернігівської областей, куди вони прибули після етапування з тюрем тимчасово окупованої Луганщини.

Усім їм залишався мінімальний строк за гратами, тож ФСБ завербувала «зеків» і «підказала» їм попросити Україну про переведення із тюрем тимчасово окупованої Луганщини, як це передбачає закон, - повідомили в СБУ.

Після закінчення терміну ув’язнення нові агенти РФ мали виконувати ворожі завдання проти України.

Як встановила СБУ, куратором цієї мережі виявися «начальник оперативной части исправительной колонии № 38» терористичної організації «ЛНР».

Свої дії він координував з кадровими співробітниками ФСБ.

Проте співробітники Служби безпеки спрацювали на випередження, своєчасно викрили російську агентуру і тим самим зірвали плани ворога щодо одержання розвідувальної інформації.

Нагадаємо, що 13 жовтня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що армія РФ звозить мобілізованих з в’язниць на окуповану Луганщину.

На окуповані території завозять мобілізованих. Це ті нові мобілізовані. Це як цивільні люди, так і громадяни РФ, які відбували покарання в місцях обмеження волі, тобто зеків позвозили. І їх позвозили досить немало, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?