СБУ затримала ватажка мережі агентів РФ на нараді у мера Миколаєва — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала ватажка мережі агентів РФ на нараді у мера Миколаєва — відео

СБУ затримала ватажка мережі агентів РФ на нараді у мера Миколаєва — відео
Джерело:  online.ua

СБУ затримала російського агента, який виявився начальником комунального підприємства "Миколаївська ритуальна служба". Він передвав росіянам дані про ЗСУ, СБУ, Нацполіцію та загиблих захисників. Спецпризначенці СБУ затримали його безпосередньо на нараді в мера Миколаєва.

Джерело: СБУ

У Миколаєві викрили чиновника-зрадника

СБУ встановила, що зловмисник «здавав» ворогу персональні дані військовослужбовців ЗСУ, СБУ, співробітників Національної поліції і обласної прокуратури. Також передавав списки загиблих українських захисників.

Крім цього, посадовець-зрадник збирав розвіддані про дислокацію і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону. Іншим його завданням було «інформувати» агресора про роботу об'єктів критичної інфраструктури Миколаєва та інші закриті питання, які обговорювались під час нарад у міськраді.

СБУ зазначає, що чиновник намагався залучити до розвідувально-підривної діяльності двох своїх підлеглих і ще двох мешканців міста, серед яких – старший оперуповноважений районного управління поліції.

Задокументовано, що всі вони мають прокремлівські погляди і неодноразово підтверджували це в особистих розмовах та дописах у соцмережах.

Служба безпеки встановила особу представника спецслужб рф, який координував діяльність російської агентури з території тимчасово окупованого Херсону. Саме за його завданням зловмисники збирали розвіддані і передавали їх через анонімні акаунти у Телеграм.

Під час обшуків за місцями роботи і проживання фігурантів правоохоронці виявили докази злочинних дій, зокрема, конспіративне листування керівника ворожої агентури зі своїм «куратором».

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?