В СБУ дізнались про роботу розстрільних загонів кремлівської армії
Категорія
Україна
Дата публікації

В СБУ дізнались про роботу розстрільних загонів кремлівської армії

В СБУ дізнались про роботу розстрільних загонів кремлівської армії
Джерело:  online.ua

Співробітники СБУ перехопили розмови кремлівських військових, з яких стало зрозуміло, що кремлівська армія створила спеціальні "заградзагони" для розстрілу ув'язнених та мобілізованих, які намагаються втекти з фронту.

Джерело: сайт СБУ

Окупанти розстрілюють власних військових за спробу втекти з поля боя

У нас зеків привезли з тюрми. Їх кудись завели вперед-вперед. А ми сидимо, як загородзагін: якщо хто назад побіжить - замочимо. У нас так поставлено: тобто, ми сидимо другі, охороняємо перших, позаду нас ще лінія. Туди теж не повернешся. Тобто, втекти нереально - свої пристрелять... - розповідає у телефонній розмові один з кремлівських окупантів.

За словами окупанта у телефонній розмові із власною дружиною, за документами він взагалі не повинен був потрапити на війну.

СБУ нагадує окупантам, які хочуть вціліти і зберегти своє життя: єдино правильний спосіб – здатися у полон українським захисникам.

Для них та їхніх родичів працює "гаряча лінія": +380665803498, +380931192984.

Між тим аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) наголошують, що власник ПВК "Вагнера" та близький до кремлівського диктатора Володимира Путіна бізнесмен Євген Пригожин намагається довести перевагу своєї приватної армії над регулярними кремлівськими військами.

Російські військові дедалі частіше скаржаться на те, що з початку війни беруть участь у бойових діях без перерв і ротацій.

Так, службовці 126-ї окремої бригади берегової оборони Чорноморського флоту, що перебувають на території тимчасово окупованої Херсонської області, записали ролик, в якому розповіли, що мають один БТР на 80 осіб.

Цікаво, що після розповсюдження запису ПВК "Вагнера" вказала, що її керівництво вирішило передати чотири позашляховики 126-му батальйону берегової оборони для "підтримки зусиль з утримання лінії фронту".

Це заслуговує на увагу на тлі попередньої оцінки про те, що спонсор ПВК "Вагнера" Євгеній Пригожин активно намагається вислужитися перед президентом Росії Володимиром Путіним і відокремити свої сили від звичайних сил Міноборони РФ, - зазначають в ISW.

Водночас фахівці пояснили, що передача основного обладнання підрозділу звичайним російським сухопутним силам може бути неявною критикою очевидної неспроможності міністерства оборони забезпечити такими потребами своїх солдатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?