ЗСУ успішно просуваються у напрямку Херсона та Кремінної
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ успішно просуваються у напрямку Херсона та Кремінної

ЗСУ успішно просуваються у напрямку Херсона та Кремінної
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські військові активно атакують уздовж всієї лінії фронту на Херсонщині та також поступово просуваються у напрямку Кремінної на Луганщині.

Джерело:  ISW

Як проходить контрнаступ ЗСУ на сході України 

За інформацією українських військових, кремлівська армія намагалась атакувати в районі Новосадового та Тернів за 17 км від Кремінної, проте ЗСУ відбили всі ворожі атаки і підсилюються для продовження наступу.

ЗСУ також провели атаку на ворожі позиції у напрямку Сватового. На думку командування армії РФ, українські військові прагнуть встановити контроль над трасою Сватове-Кремінна.

У той же час продовжуються запеклі бої в районі Бахмуту на Донеччині, а також Авдіївки та Первомайська.

ЗСУ відбили ворожі атаки біля семи населених пунктів. Аналітики вважають, що російські війська можуть посилити штурми на цьому напрямку.

При цьому аналітики ISW припускають, що кремлівські військові  могли пошкодити короткохвильовий ретранслятор, порушивши роботу української системи Starlink в районі Бахмут-Соледар.

Що відбувається на півдні України

Буквально 15 жовтня українські військові відновили наступальні дії уздовж усієї лінії фронту на Херсонщині.

Зокрема, наразі ЗСУ проводять наступ у напрямку між Давидовим Бродом та Дудчанами. Водночас українські сили посилили контратаки на захід від Херсона на правому березі річки Дніпро.

Українське командування зберігає інформаційну тишу про успіхи на цій ділянці фронту. Проте оперативне командування "Південь" підтвердило, що ЗСУ знищили російський склад боєприпасів у Бериславському районі.

Зі свого боку журналісти телеканалу CNN зазначають, що наразі війна в Україні балансує на шляху до непередбачуваного сценарію.

Це вже третя, четверта, можливо, п'ята війна, за якою ми спостерігаємо, - зазначає старший науковий співробітник програми Chatham House по Росії та Євразії Кейр Джайлз.

Експерти наголошують, що із наближенням зими наземні бої уповільняться, тому наступні тижні війни будуть мати вирішальне значення.

Те, що здавалося віддаленою перспективою чого-небудь, що можна було б переконливо назвати перемогою України, тепер стало набагато більш правдоподібним, - визнає Джайлз.

Між тим, на думку колишнього командувача силами США в Європі, генерала Бена Ходжеса, кремлівські армії узимку буде набагато важче вести бойові дії, а ніж українським військовим.

Український Генштаб продовжить тиснути на російські війська і не дасть їм можливості зіп’ятись на ноги, перегрупуватись чи чогось навчитися. Це дуже важливо. Звісно, зимою на полі бою через погоду буде складніше. Умови для солдатів будуть складнішими, проте для російських окупантів в обороні умови будуть більш складними, аніж для українських сил, що атакують. Українські війська мають свій народ за плечима, а росіяни, особливо новоприбулі, недостатньо оснащені, неготові й ненавчені, будуть змушені протистояти сильним атакам українського війська, - наголошує Ходжес.

На думку Ходжеса, українські війська будуть надалі тиснути і здобувати успіхи, але це буде трохи повільніше і важче. За його словам, погода може спричинити ускладнення для дронів, але "всі будуть за одних погодних умов, проте українська армія буде більш підготовленою і більш ефективною напередодні зими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?