СБУ перевіряє причетність службовців "Антонова" до знищення літака Ан-225 "Мрія"
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ перевіряє причетність службовців "Антонова" до знищення літака Ан-225 "Мрія"

СБУ перевіряє причетність службовців "Антонова" до знищення літака Ан-225 "Мрія"
Джерело:  online.ua

СБУ в рамках кримінального провадження перевіряють службовців ДП "Антонов" щодо імовірної співпраці з РФ, що могло призвечти до нищення найбільшого у світі літака Ан-225 "Мрія".

Джерело: Укрінформ

СБУ розслідує співпрацю службовців ДП "Антонов" з РФ

В Офісі генпрокурора повідомили, що прокурори здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом можливого надання посадовими особами "ДП "Антонов" допомоги іноземній державі – РФ – або її представникам в проведенні підривної діяльності проти України, що призвело до знищення повітряного судна Ан-225 "Мрія" та інших під час військової агресії збройних сил РФ.

Справу розслідують у Головному слідчому управлінні СБУ.

Слідчі дії тривають, у справі проведено низку експертиз.

Фото: commons.wikimedia.org

Також в ОГП поінформували, що працівники Головного слідчого управління Нацполіції також розслідують справу за фактом неналежного виконання посадовцями ДП "Антонов" своїх службових обов’язків.

Зокрема, не здійснено евакуацію літака Ан-225 "Мрія", що призвело до його знищення під час військової агресії збройних сил РФ.

Нагадаємо, що наприкінці лютого, під час повітряної атаки РФ на аеропорт Гостомель під Києвом, було знищено один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва Ан-225 "Мрія".

Командир Ан-225 "Мрія" Дмитро Антонов вважає, що літак можна було врятувати, оскільки ДП "Антонов" на момент вторгнення РФ мало резервний аеродром, орендований на 5 років у німецькому Лейпцигу.

Командир літака наголосив, що пілоти не могли самі без команди керівництва вивозити літаки, однак було багато доказів того, що літаки з Гостомеля необхідно перемістити якомога швидше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?