Директор Служби зовнішньої розвідки РФ фантазує про плани Польщі захопити частину України
Категорія
Світ
Дата публікації

Директор Служби зовнішньої розвідки РФ фантазує про плани Польщі захопити частину України

Директор Служби зовнішньої розвідки РФ фантазує про плани Польщі захопити частину України
Джерело:  online.ua

Директор Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін висловлює свої фантазії стосовно нібито планів Польщі щодо України. Він цинічно заявляє, що Польща нібито виступає проти мирних переговорів для того, щоб Україна швидше програла і країна змогла встановити контроль над її частиною.

Джерело: Белта

Наришкін фантазує про плани Польщі захопити Україну

Директор Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін цинічно заявив, що польське керівництво нібито чекає на вдалий момент, щоб взяти під контроль частину українських територій.

Отримання контролю над західними територіями сучасної України, над так званими колишніми Східними кресами Польщі є бажаною мрією польських націоналістів. Це вже стає елементом національної ідеології, тому від цієї ідеї польське керівництво вже відмовитися не може. Я сказав би, що польське керівництво чекає вдалого моменту, щоб здійснити контроль над цими територіями, — каже він.

Сергій Наришкін вважає, що польське керівництво в буквальному сенсі чекає вдалого моменту, щоб здійснити контроль над “колишніми східними кресами”, при тому, цим він також пояснив позицію Польщі щодо нібито “мирних переговорів” щодо війни в Україні.

І саме тому польська влада не хоче і виступає проти мирного врегулювання в тому, що надаватиме постійну допомогу київському режиму, що погіршує стан України і її народу, – бреше Наришкін.

Польщу підозрювали у підриві “Північних потоків"

Польща категорично заперечує свою причетність до можливої диверсії на російських газопроводах "Північні потоки" у Балтійському морі. Разом з Україною була згадана як можливий організатор, проте офіційна Варшава неодноразово заявляла про своє неприйняття тероризму та дотримання міжнародного права.

Як зазначають співрозмовники WP, можливий мотив Польщі полягав у тому, що вона була серед найбільших критиків "Північних потоків" від початку їхнього створення наприкінці 1990-х років.

Радий президента Польщі з питань зовнішньої політики Марчін Пшидач в інтерв’ю виданню закликав до обережних висновків. Він погодився, що "Андромеда" може бути ключовою в розслідуванні диверсії, але вважає, що цю зачіпку могла підлаштувати РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?