Фермери у Польщі пригрозили зірвати візит Зеленського
Категорія
Світ
Дата публікації

Фермери у Польщі пригрозили зірвати візит Зеленського

Фермери у Польщі пригрозили зірвати візит Зеленського
Джерело:  online.ua

Фермери у Польщі вимагають припинити поставки зерна з України і погрожують зірвати запланований візит президента Володимира Зеленського.

Джерело:  Interia

Що відомо про протести польських фермерів проти ввозу українського зерна 

За інформацією видання, минулого тижня об’єднання польських фермерів Oszukana Wieś ("Ошукане село") домовилось з урядом країни щодо реалізації 11 власних вимог, серед яких, зокрема, посилення прикордонного контролю, виплата компенсацій та надання пільгових кредитів.

Проте у понеділок, 3 квітня, фермери заявили, що уряд не виконав жодної з їхніх вимог.

Значна частина товарів їде далі без перевірки. У найкращому випадку перевіряється кожен другий вагон. Термін "технічна пшениця" був відкинутий, тому що він звучав погано. Його залишили без назви. Ми бачимо, що нічого не змінилося. Навіщо було міністру давати надію, брехати людям? - зазначає один з організаторів протестів польських фермерів Вєслав Гринь.

Фермери також заявляють про збільшення імпортних поставок українського зерна до країни.

На кордоні як ішло, так і йде. Навіть прискорюється. Щоб переконатися в цьому, достатньо під'їхати до Грубешова чи Дорогуська, - зазначає представник об'єднання польських фермерів Марцін Собчук.

Фермери у Польщі планують поновити протести

У вівторок, 4 квітня, фермери планують поновити протести в селі Черничин поблизу прикордонного міста Грубешів і також обіцяють продовжити протести і в середу, під час візиту до країни президента України Володимира Зеленського.

Варшаві варто переосмислити це питання. Якщо міністр хоче, щоб йому зіпсували візит до столиці в середу, ми можемо це організувати. Так само, як і приїзд українського президента. Тільки я не думаю, що річ в цьому. Є багато ідей, але про це ще рано говорити, - зазначив Марцін Собчук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?