Україна зможе повернутися до довоєнного рівня життя і доходів через 5-7 років — Свириденко
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна зможе повернутися до довоєнного рівня життя і доходів через 5-7 років — Свириденко

Україна зможе повернутися до довоєнного рівня життя і доходів через 5-7 років — Свириденко
Джерело:  online.ua

Голова Міністерства економіки Юлія Свириденко під час дискусії про бізнес у Києві заявила, що відновлення довоєнного рівня життя та доходів в Україні може зайняти до 7 років, проте все залежить від багатьох факторів, зокрема від рівня інвестицій та доступу до структурних фондів ЄС.

Джерело: New Voice

Скільки років потрібно для відновлення економіки України

За словами міністерки економіки України Юлії Свириденко, на відновлення економіки України до довоєнного рівня може знадобитися 5-7 років. Однак, цей термін залежатиме від того, який буде доступ до структурних фондів ЄС та дешевих фінансових ресурсів.

Міністерка зазначила, що значний внесок у відновлення економіки можуть зробити інвестиції. Вона наводить приклад, що при наявності інвестицій в розмірі 50-70 мільярдів доларів, економіка може зростати на 7% щорічно.

Може ці цифри звучатимуть астрономічно, але якщо у нас будуть інвестиції в розмірі 50−70 млрд [доларів], ми можемо зростати 7% щорічно. І звичайно, що час відновлення пройдемо швидше, — додала міністерка.

Також Свириденко зазначила, що за прогнозами МВФ, Україна у 2023 році має повернутися до тенденції зростання економіки, хоча і незначного.

Вона вважає, що відновлення економіки після війни є складним процесом, але інвестиції, доступ до фінансових ресурсів та підтримка міжнародних партнерів можуть допомогти зменшити терміни відновлення і покращити економічну ситуацію в країні.

МВФ офіційно ухвалив програму підтримки України на 15,6 млрд дол

На засіданні МВФ було офіційно схвалена програма підтримки України на 15,6 мільярдів доларів.

Програма підтримки передбачає реформування податкової системи, підвищення енергоефективності, стимулювання розвитку приватного сектору та зменшення витрат державного бюджету.

Очікується, що ця програма допоможе зміцнити фінансову стабільність України та сприятиме розвитку економіки країни.

Уряд України планує використати отримані кошти для зменшення дефіциту бюджету, покращення інвестиційного клімату та підвищення соціальної захищеності громадян.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?