В Україні повернуть довоєнний ПДВ на паливо
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні повернуть довоєнний ПДВ на паливо

В Україні повернуть довоєнний ПДВ на паливо
Джерело:  online.ua

Голова фінкомітету Верховної Ради Данило Гетманцев повідомив, що влітку в Україні повернуть 20% ПДВ на паливо, як було до повномасштабного вторгнення.

Джерело: РБК-Україна

Підвищення ПДВ на пальне

Наразі ПДВ для пального становить 7%, а влітку його планують повернути до 20%.

З 1 липня ПДВ на пальне відновиться до довоєнних ставок. Я вважаю, що зниження цих ставок було величезною помилкою. Це ніяк не вплинуло на ціну пального. Це лише вплинуло на заробіток трейдерів, - сказав Гетманцев.

За словами Гетманцева, перші місяці війни були періодом спроб і помилок, коли прийняті рішення здебільшого були правильними, але деякі були помилковими.

Згадайте рішення початку 2022 року про скасування акцизу та зменшення ставки ПДВ до 7% на паливо. Воно призвело до виходу ринку у білу? Ні! Нелегальні бочки зросли як гриби після дощу, - додав він.

Яка ситуація з паливом в Україні

У березні 2022 року Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу України, згідно з якими було знижено податки, паливо звільнили від акцизу та зменшено ПДВ до 7%

У серпні 2022 року Верховна Рада підтримала повернення акцизу на пальне.

Він передбачав встановлення акцизу на рівні 100 євро/1000 літрів для бензину та дизпального та 52 євро для газу.

  • Середні ціни на пальне по Україні:

  • Бензин А-95 преміум - 49,07

  • Бензин А-95 - 47,17

  • Бензин А-92 - 46,20

  • Дизельне паливо - 47,43

  • Газ авто­мобільний - 21,77

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?