МВФ розгляне програму розширеного фінансування з Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ розгляне програму розширеного фінансування з Україною

МВФ розгляне програму розширеного фінансування з Україною
Джерело:  online.ua

Рада директорів Міжнародного валютного фонду розгляне запит про схвалення програми розширеного фінансування з Україною. Інформація з’явилася на офіційному сайті МВФ.

Джерело: МВФ

Програма розширеного фінансування МВФ

На офіційному сайті МВФ з’явився новий запит на розширену угоду в рамках механізму розширеного фінансування та огляд програмного моніторингу за участю Ради.

22 березня також повідомлялося, що МВФ досягла домовленості з Україною щодо 4-річної програми за підтримки МВФ із запрошеним доступом у розмірі 15,6 млрд дол. Цю угоду має схвалити Виконавча рада МВФ, розгляд якої очікується в найближчі тижні.

Повідомляється, що така підтримка допоможе почати поступове економічне відновлення, сприяючи довгостроковому зростанню в контексті післявоєнної відбудови та шляху України до вступу в ЄС.

Україна отримала грант на 1.25 млрд дол від США

У Міністерстві фінансів повідомили, що до державного бюджету України надійшли грантові кошти у розмірі 1 млрд 253 млн дол.

Повідомляється, що кошти надані Сполученими Штатами Америки у рамках четвертого додаткового фінансування “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні” (PEACE).

В Мінфіні зазначили, що грантове фінансування спрямовано на забезпечення пенсійних виплат, підтримку окремих програм державної соціальної допомоги, забезпечення оплати праці працівників державних органів, співробітників ДСНС та працівників ЗВО.

Усього від початку повномасштабної війни Україна отримала від США вже 15,5 млрд дол у формі грантів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?