МВФ та Україна домовилися про механізм розширеного фінансування на 15,6 млрд дол
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ та Україна домовилися про механізм розширеного фінансування на 15,6 млрд дол

МВФ та Україна домовилися про механізм розширеного фінансування на 15,6 млрд дол
Джерело:  online.ua

МВФ досягла домовленості з Україною щодо 4-річної програми за підтримки МВФ із запрошеним доступом у розмірі 15,6 млрд дол. Цю угоду має схвалити Виконавча рада МВФ, розгляд якої очікується в найближчі тижні.

Джерело: МВФ

Домовленість МВФ та України

Повідомляяється що Україна та МВФ досягли угоди щодо низки макроекономічних і фінансових політик, які будуть підтримуватися новою 48-місячною угодою про розширене фінансування.

Розширене фінансування у розмірі 15,6 млрд дол або 577 відсотків квоти, спрямоване на підтримку політику української влади, та на підтримку фіскальної, зовнішньої, цінової та фінансової стабільності України.

Також підтримка допоможе почати поступове економічне відновлення, сприяючи довгостроковому зростанню в контексті післявоєнної відбудови та шляху України до вступу в ЄС.

Угода про персонал відображає постійне зобов’язання МВФ підтримувати Україну та, як очікується, допоможе мобілізувати масштабне пільгове фінансування від міжнародних донорів і партнерів України, – пишуть в МВФ

Команда МВФ на чолі з Гевіном Греєм обговорила з українськими офіційними особами протягом 4-річну економічну програму, яка буде підтримуватися МВФ у рамках Механізму розширеного фінансування.

Угода про персонал відображає постійне зобов’язання МВФ підтримувати Україну та, як очікується, допоможе мобілізувати масштабне пільгове фінансування від міжнародних донорів і партнерів України протягом терміну дії програми, – зазначили у відомстві.

Етапи впровадження програми МВФ

Повідомляється, що поточна програма за підтримки МВФ передбачає двоетапний підхід:

На першому етапі, який передбачається протягом перших 12-18 місяців програми, спиратиметься на зміцнення фіскальної, зовнішньої, цінової та фінансової стабільності шляхом посилення мобілізації доходів, усунення монетарного фінансування та націлювання на чисте позитивне фінансування з внутрішніх боргових ринків, і сприяння довгостроковій фінансовій стабільності.

Влада також має намір продовжувати реформи для зміцнення системи управління та боротьби з корупцією, у тому числі шляхом внесення змін до законодавства.

На другому етапі увага буде зосереджена на більш широких реформах для закріплення макроекономічної стабільності, підтримки відновлення та ранньої реконструкції, а також підвищення стійкості та більшого довгострокового зростання, у тому числі в контексті цілей вступу України до ЄС.

Під час другого етапу очікується, що Україна повернеться до довоєнної політики, включаючи гнучкий обмінний курс і режим таргетування інфляції. К

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?