Кількість російських компаній у Туреччині за рік зросла на 670%
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кількість російських компаній у Туреччині за рік зросла на 670%

Кількість російських компаній у Туреччині за рік зросла на 670%
Джерело:  online.ua

Протягом 2022 року громадяни Росії відкрили у Туреччині понад 1300 компаній, що на 670% більше, ніж у попередньому році.

Джерело: Bloomberg

Війна в Україні перетворила Туреччину на притулок для російських грошей

На другому місці з відкриття компаній у Туреччині опинилися вихідці з Ірану.

Сплеск нових компаній з російськими партнерами підкреслює зростаючу привабливість Туреччини як місця призначення для російських грошей після війни в Україні. Фірми з іранськими партнерами посіли друге місце, - пише агентство.

Також росіяни стали головними покупцями турецької нерухомості, до того ж лідерами із виведення коштів до країни.

Надмірна економічна активність Росіян та російської влади в Туреччині привернула особливу увагу західної влади, яка з середини літа 2022 року чинила тиск на Анкару.

Спочатку Туреччині довелось відмовитися від роботи в країні російської платіжної системи "Мир".

Надалі західні країни збільшували тиск через співпрацю з російськими юрособами. Наразі основна увага західних країн спрямована на запобігання реекспорту санкційних товарів до Росії.

Як захід реагує на співпрацю Туреччини з РФ

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган утримався від участі в західних санкціях проти Росії через її вторгнення в Україну, що зробило Туреччину привабливим місцем для інвесторів, які шукають притулку від санкцій, в тому числі для олігархів, які намагаються уникнути потенційних арештів активів, - додали у Bloomberg.

США і ЄС критикують зростаючі зв'язки між Росією і Туреччиною, заявляючи, що збільшення експорту до Росії з Туреччини дозволяє Москві обходити санкції.

З 1 березня у Туреччині почали діяти заборони щодо товарів, проти яких запроваджено санкції.

До того ж турецька влада дала Європейському Союзу гарантії, що західні вимоги щодо високотехнологічної та іншої санкційної продукції будуть виконані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?