У Туреччині громадян Молдови "навчали" підготовці заворушень у своїй країні
Категорія
Світ
Дата публікації

У Туреччині громадян Молдови "навчали" підготовці заворушень у своїй країні

У Туреччині громадян Молдови "навчали" підготовці заворушень у своїй країні
Джерело:  online.ua

Журналісти телеканалу TV8 дізналися про те, що 6 березня група громадян Молдови повернулась із Туреччини після навчань для підготовки до масових заворушень під час протестів у столиці, організатором яких є проросійська партія "Шор".

Джерело:  TV8  з посиланням на своїх інсайдерів

Громадян Молдови у Туреччині "навчали" підготовці заворушень у своїй країні

Як вдалося дізнатися, "десятки молодих людей з Кишинева та кількох районів Молдови" провели три дні на турецькому курорті, де проходили спеціальну підготовку, після завершення якої вони повернулись в аеропорт Анкари уже 6 березня.

Знімальна група TV8 застала кількох чоловіків спортивної статури, які виходили з аеропорту і прямували до мікроавтобусів, що чекали на них на стоянці". "Деякі з них намагалися закрити обличчя, а інші тікали, щоб не потрапити в об'єктив камери, – йдеться в репортажі.

Окрім того, наголошується, що пасажири рейсу Кишинів-Стамбул, на якому прямували згадані молдовани, майже 2 години простояли на контрольно-пропускному пункті. Журналістам поки не вдалося дізнатися причини затримки.

Однак вони з'ясували, що чотирьом іноземним громадянам відмовили у в'їзді до Молдови на підставі того, що вони не відповідають умовам в'їзду.

Як у Молдові відреагували на розслідування журналістів

За словами представників Служби інформації та безпеки Молдови, вони наразі почали перевіряти дані, якими поділилися журналісти.

Наразі ми не можемо надати більш детальну інформацію, оскільки слідчі дії ще тривають. Ми також підтверджуємо, що в межах своїх законних повноважень Служба розслідує будь-які елементи, що загрожують національній безпеці, дотримуючись при цьому принципів верховенства права, – заявили вони.

Варто зазначити, що з коментарем також виступило керівництво проросійської партії "Шор".

Воно цинічно закликало не асоціювати їх "зі сценаріями дестабілізації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?