Ексглава розвідки Молдови спрогнозував дії Румунії у разі вторгнення РФ у республіку
Категорія
Світ
Дата публікації

Ексглава розвідки Молдови спрогнозував дії Румунії у разі вторгнення РФ у республіку

Ексглава розвідки Молдови спрогнозував дії Румунії у разі вторгнення РФ у республіку
Джерело:  online.ua

Як вважає очільник розвідки Молдови Юрій Брічаг, його країна може розраховувати на допомогу США, НАТО та України у разі нового вторгнення армії РФ у республіку. Однак наймасштабнішу військову підтримку Молдова може отримати саме від Румунії.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чи допоможуть Молдові Румунія, США та НАТО у разі нового вторгнення РФ

Колишній голова розвідки Молдови звертає увагу на те, що найсильніші геополітичні гравці ніколи не забувають про важливість регіональної безпеки.

Окрім того, Юрій Брічаг нагадав, як Туреччина допомагала Азербайджану в тій війні, яка відбувалася в Нагірному Карабаху і на тих окупованих територіях Азербайджану, які окупувала Вірменія.

Туреччина допомагала.У нас є ідентичні угоди між Республікою Молдовою та Румунією. Тому, в тих чи інших ситуаціях, нам можуть допомогти. Йдеться не про Румунію як країну НАТО, а про Румунію - нашого сусіда. Я не думаю, що ми до цього дійдемо. Але якщо дійдемо, Румунія ухвалить правильне рішення.

За словами експерта, йому сподобався виступ американського лідера Джо Байдена, під час візиту до Варшави, коли він офіційно підтвердив, що Республіка Молдова не залишиться зі своїми проблемами сам на сам.

Окрім того, офіційний Вашингтон вірить в те, що Молдова може стати членом не лише ЄС, але й також НАТО.

У Путіна немає шансів повалити владу у Молдові

Згідно з даними Юрія Брічага, проросійські мітинги у його країні триватимуть, однак вони не призведуть до зміни влади, оскільки чинну владу обрав народ.

Вона була обрана демократичним шляхом. Про це ніхто не сперечається. Це ніхто не ставить під сумнів, і ми рухатимемося впевнено у бік Євросоюзу, - наголосив колишній глава розвідки Молдови.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?