Може зруйнувати Туреччину — геологи попереджають про ймовірний землетрус у Стамбулі
Категорія
Світ
Дата публікації

Може зруйнувати Туреччину — геологи попереджають про ймовірний землетрус у Стамбулі

Може зруйнувати Туреччину — геологи попереджають про ймовірний землетрус у Стамбулі
Джерело:  online.ua

Іноземні геологи попереджають про те, що незабаром Туреччину може сколихнути ще один потужний землетрус. Згідно з даними експертів, він може статися на промисловому північному заході країни й зачепити Стамбул.

Джерело:  Euractiv

У Стамбулі може статися потужний землетрус - попередження геологів

Що важливо розуміти, Стамбул є найбільшим містом Туреччини, в якому проживають 16 мільйонів людей. Як відомо, це також комерційний двигун держави. Що важливо розуміти, Стамбул знаходиться поблизу розломів, які перетинають країну.

Не можна також не згадати про те, що два землетруси, які відбулися з різницею в три місяці в 1999 році, забрали життя майже 20 тисяч людей на північному заході країни.

Геологи озвучили попередження, що у цьому регіоні може статися ще один потужний землетрус.

За словами іноземних фахівців, якщо у Стамбулі відбудуться нові підземні поштовхи, то владі країни потрібно готуватися до їхніх наслідків уже зараз, адже вони можуть стати причиною хаосу.

Це промисловий центр (Туреччини - ред.). Руйнування такого масштабу тут можуть мати набагато серйозніші наслідки, які можуть призвести до руйнування країни, - озвучив свій прогноз заступник генерального секретаря опозиційного Стамбульського муніципалітету Бугра Гьокче.

За його словами, команда турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана повинна розглядати це як проблему національної безпеки, визначати пріоритети і виділяти ресурси.

Що відомо про наслідки лютневих землетрусів у Туреччині та Сирії

Згідно з останніми даними, кількість жертв руйнівного землетрусу, що стався в лютому в Туреччині, зросла до понад 45 тисяч осіб.

У Сирії повідомляється про понад 5 тисяч загиблих.

Варто також зазначити, що 27 лютого у турецькій провінції Малатьї стався землетрус магнітудою 5,6, поштовхи стали причиною руйнування близько 30 будівель.

Це вже третій значний землетрус після найсильніших поштовхів 6 лютого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?