США не виявили серйозних порушень щодо допомоги Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

США не виявили серйозних порушень щодо допомоги Україні

США не виявили серйозних порушень щодо допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Інспектори США не виявили серйозних порушень щодо використання американської допомоги, наданої Україні.

Джерело: виконувачка обов’язків генерального інспектора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ніколь Анджарелла

США не виявили серйозних порушень щодо допомоги Україні

Для того, щоб запобігти можливим порушенням, Анджарелла зазначила, що USAID проводить навчання українських партнерів щодо використання наданої допомоги, включаючи фінансове управління, закупівлю та моніторинг.

Крім того, USAID працює з українськими партнерами для покращення систем контролю та прозорості у використанні допомоги. Вона також зазначила, що американська допомога Україні спрямована на підтримку демократії, правової держави, економічного зростання та безпеки, і ці цілі продовжують бути пріоритетними для США.

На сьогоднішній день ми не маємо жодних серйозних кримінальних знахідок, пов'язаних з наданням допомоги Україні з боку США. Однак таке збільшення кількості повідомлень свідчить про те, що наша інформаційно-просвітницька робота працює. І що люди знають, як і кому повідомляти про потенційні зловживання коштами USAID, – додала виконувачка обов’язків генерального інспектора USAID.

Як США впроваджують план нагляду за допомогою Україні

За словами Анджарелли, наразі її офіс проводить два відкриті розслідування можливих випадків зловживання американською допомогою в Україні. Крім того, ще п'ять розслідувань перебувають на стадії попереднього розгляду.
Один із випадків стосується потенційного порушення під час проведення тендерних процедур, про яке повідомив "один із великих американських підрядників, які працюють в Україні", за словами Анджарелли. Однак завдяки своєчасним заходам порушення було відвернено.

Серйозні висновки будуть зроблені після процесу ретельного розслідування або аудиту, … тож на сьогодні ми не підтвердили жодного звинувачення, – зазначила виконувачка обов’язків генерального інспектора USAID.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?