ЗСУ виграли найбільше танкове протистояння з армією РФ — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ виграли найбільше танкове протистояння з армією РФ — NYT

ЗСУ виграли найбільше танкове протистояння з армією РФ — NYT
Джерело:  online.ua

Українські військові перемогли у найбільшій танковій битві зі злочинною армією РФ від початку війни та знищили понад 100 одиниць ворожої техніки.

Джерело:  The New York Times

Що відомо про найбільше танкове протистояння з армією РФ 

У матеріалі видання із посиланням на українських чиновників зазначається, що найбільшою танковою битвою між українськими військовими та окупаційною російською армією стало триденне протистояння в районі Вугледара на Донеччині.

Зокрема, російські військові намагались вести наступ за підтримки танкових колон, однак українські військові тримали оборону, завдаючі ударів по ворогу здалеку та з укриттів.

Після битви в районі Вугледара поля навколо були всіяні знищеною російською бронетехнікою, яку було знищено за допомогою артилерії та протитанкових снарядів.

За словами українських військових, які спілкувались із журналістами видання, окупаційна російська армія в результаті спроб наступу в районі Вугледара втратила щонайменше 130 танків та бронетранспортерів.

Ми вивчили дороги, якими вони користувалися, потім сховалися і чекали, щоб стріляти із засідки, - розповів журналістам один з українських військових.

Автори матеріалу також зазначають, що однією з причин чергового ганебного провалу росіян стала відсутність бойового досвіду.

Зокрема, на момент штурму Вугледара більшість елітних підрозділів російської армії зазнали численних втрат, тому у боях брали участь мобілізовані, які не мали досвіду атак ЗСУ із засідок.

За словами одного з українських військових, під час битви в полон було захоплено медика, якого посадили керувати танком.

У російських Telegram-каналах пишуть, що родичі ліквідованих російських солдатів "хочуть убити генерала, який відповідав за наступ під Вугледаром".

Як велась битва за Вугледар 

За словами заступника командира 1-го механізованого батальйону 72-ї бригади ЗСУ, лейтенанта Владислава Баяка, він один із перших помітив наближення колони російських танків у кількості 15 одиниць та БТР.

Ми були готові, ми знали, що щось подібне станеться, - зазначив Баяк.

Військовий розповів, що українські захисники за допомогою протитанкових комплексів та артилерії нищили техніку окупантів.

Ґрунтова дорога була вільна від мін, а поля довкола були засіяні ними, щоб заманити росіян у наступ і не дати танкам розвернутися після початку битви.

Баяк зазначив, що колона танків стає більш вразливою після початку стрілянини і водії в паніці намагаються розгорнути техніку і потрапляють на заміновані узбіччя.

Підбиті машини стають на заваді, уповільнюючи або зупиняючи колону.

Військовий додав, що на цей момент українська артилерія відкриває вогонь, підриваючи ще більше броні та вбиваючи солдатів, які вилазять із виведених з ладу машин. Далі починається хаос та вибухи.

Таким чином росіяни повністю провалили свій наступ і зазнали тяжких втрат, потрапивши в заздалегідь підготовлену пастку українських військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?