Як прогноз погоди допомагає ЗСУ знищувати армію РФ — пояснення генерала
Категорія
Україна
Дата публікації

Як прогноз погоди допомагає ЗСУ знищувати армію РФ — пояснення генерала

Як прогноз погоди допомагає ЗСУ знищувати армію РФ — пояснення генерала
Джерело:  online.ua

Командувач Сил підтримки ЗСУ, бригадний генерал Дмитро Герега підтвердив, що Збройні сили України дійсно використовують прогнози погоди від своїх гідрометеорологічних підрозділів під час планування, підготовки та ведення бойових дій. За його словами, прогнози погоди дуже допомогли нашим бійцям під час контрнаступу у Харківській та Херсонській областях.

Джерело: Телеграм-канал Міноборони України

Генерал Герега, як прогноз погоди допомагає нищити солдатів РФ

Дмитро Герега звертає увагу на те, що під час звільнення тимчасово окупованих територій на Харківщині та Херсонщині погодні умови були враховані та сприяли контрнаступу наших військових.

Завдяки вчасно поданій гідрологічній інформації через річки Оскіл, Сіверський Донець та Інгулець наші воїни змогли навести надійні переправи та забезпечити швидке просування вперед, - пояснює бригадний генерал.

Представник ЗСУ також звернув увагу на те, що надкороткострокові прогнози готуються для забезпечення польотів авіації та безпілотників, виходу кораблів, десантування військ, стрільби з артилерії, пусків ракет чи форсування водних перешкод тощо.

Фото - скриншот

Ба більше, наголошується, що інформація про погодні умови від експертів є важливою не лише для підготовки до наступу, а також для планування дій військових медиків на випадок, якщо армія РФ застосує проти ЗСУ, до прикладу, хімічну зброю.

Погодні умови також заважають наступу росіян на Донбасі

28 лютого очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай підтвердив, що на Луганщині погодні умови заважають армії РФ активно використовувати важку бронетехніку.

Нам дуже допомагають погодні умови. Росіяни планують наступ на території Луганської області. Однак вся техніка, яку росіяни накопичили на цьому напрямку, не зможе рухатись по нашій землі за сьогоднішніх погодних умов, - розповів Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?