Діти на Донбасі стали тотально проукраїнськими - волонтер навів яскраві приклади
Категорія
Україна
Дата публікації

Діти на Донбасі стали тотально проукраїнськими - волонтер навів яскраві приклади

Діти на Донбасі стали тотально проукраїнськими - волонтер навів яскраві приклади
Джерело:  online.ua

Діти на Донбасі, які бачили, що таке війна, стали справжніми патріотами, не бояться говорити українською мовою і носити вишиванку.
Про це розповів в інтерв'ю ONLINE.UA волонтер, колишній учасник АТО Мирослав Гай.
"Нещодавно ми брали участь в такому, можна сказати, конкурсі. Газета "Факти" спільно з управлінням цивільно-військового співробітництва організували конкурс "Війна очима дітей". Діти із зони АТО робили замітки, писали свої враження, свої думки щодо того, що вони бачили, що відбувається. Це публікувалося. І ми передали дітям подарунки. Ми закупили фотоапарати, редакція газети "Факти" закупила подарунки різні, а наш фонд все це привіз, передав. Ми зараз робимо відеосюжет з цього приводу і начитуємо ці дитячі історії - для того, щоб воно закарбувалося, щоб залишилося. Це - теж історія. Чому всі інформаційні ресурси розповідають про історію переселенців, про історію військових, а там - велика кількість дітей, які теж все це пишуть. І це все теж треба документувати. Тому що все це - вже новітня історія України", - вважає він.
Волонтер розповів, що особисто його вразило в тих історіях, і чим дитяче бачення відрізняється від бачення дорослих.
"Ви знаєте - у них все дуже просто. Діти ставлять дуже прості питання, дуже логічні. Іноді чомусь дорослі бояться собі ці питання поставити. Те покоління, яке виросло на війні - воно вже травмоване. І видно їх нелюбов, ненависть до війни. Це діти, які в майбутньому спробують зробити все, щоб війна не повторилася. І, що дуже цікаво, це те, що діти Донбасу - тотально проукраїнські", - сказав Гай.

Читайте також: Забудьте про "ополчення": стало відомо, хто зараз воює проти України на Донбасі
"Вони робили виступи, концерти, презентували ці історії, зачитували фрагменти - все це або українською, або все в вишиванках. Це дуже, насправді, для мене показово. Тому що надіти вишиванку у Львові - це одна справа, а надіти там, на війні - зовсім інше. Ті території живуть страхом, що знову може бути окупація, тому що війна триває, все це бачать, чутки йдуть різні. І показати свою приналежність до українських патріотів зараз, коли невідомо, як ситуація буде розвиватися далі, - це, по-моєму, більший подвиг, ніж що завгодно", - додав волонтер.
За його словами, ці діти - майбутнє України.
"Ось вони зараз там живуть, пишуть. І ми намагаємося просто їх підтримати, показати, що це важливо. Що вони не самотні, що вони не залишаються наодинці зі своїми думками і переживаннями - вони важливі для нас усіх, ми їх чуємо, ми їх розуміємо, ми хочемо передати іншим людям те, що вони запам'ятали. Що все це недарма. Що це - і наша історія теж, моя, Мирослава Гая, моїх дітей... Тому ми всі зараз переживаємо дуже важливий період: абсолютна зміна вектора українського держави", - зазначив він.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: На Донбасі є приватні армії Путіна, але і до нас не просто так їдуть військові НАТО - Мирослав Гай.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?