Дітям в Україні розкажуть про Ліліпутіна
Категорія
Культура
Дата публікації

Дітям в Україні розкажуть про Ліліпутіна

Дітям в Україні розкажуть про Ліліпутіна
Джерело:  online.ua

Українським дітям за допомогою казки розповідатимуть про війну, яку веде Росія проти України, де головним негативним персонажем буде Ліліпутін.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповіла учасниця АТО, снайпер Аміна Окуєва.
"Я переконана, що дітей потрібно готувати поступово. І є якийсь період, коли вони найкраще сприйматимуть інформацію саме в формі казок. У чомусь - алегорично, у чомусь - в пом'якшеній, напівігровій формі, але вони будуть розуміти головне, суть того, що сьогодні відбувається - що у України є ворог. Він, цей ворог, теж буде в книзі. І він таким собі лейтмотивом пройде через всі казки. Зрозуміло, хто мається на увазі, правда? Ось тільки ім'я ми до кінця ще не обрали", - сказала вона.
Читайте також: Ф ільм про "кіборга": в мережі з'явилося цікаве відео зі зйомок
За словами учасниці АТО, це буде якийсь персоналізований ворог.
"Природно, його фотографії в книзі не буде, не треба цього - це занадто важко для дитячої психіки (сміється). Але у нього буде зовсім зрозуміле ім'я. Швидше за все, Ліліпутін. Або Путанець. Тобто буде зрозуміло, про кого йдеться - і в разі чого батьки, думаю, зможуть пояснити, хто мається на увазі. Адже у них вже буде база, на основі якої вони зможуть це робити. Цей негативний персонаж проходитиме через всі казки. І всі наші позитивні герої будуть з ним боротися - кожен в своїй сфері", - зазначила Окуєва.
Снайпер додала, що буде кілька казок, в кожній з яких будуть свої герої, але загальним для всіх будуть негативні персонажі.
"Про кожного з героїв - своя окрема казка. Але негативні персонажі будуть загальними для всіх казок. Там буде не тільки Ліліпутін, кілька їх буде. Вони будуть теж знакові. Впізнавані негативні персонажі. Наприклад, дракон Янук. Коли ми будемо торкатися історичних подій, які відбувалися на Майдані (а це теж буде в деяких казках, тому що Майдан відіграв важливу роль в житті наших героїв) - ось там якраз буде задіяний цей злий дракон Янук. І ці негативні персонажі в тій чи іншій мірі будуть присутні у всіх казках", - повідомила вона.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Дітям важливо пояснити, що йде війна - Аміна Окуєва про проект "Сучасні казки України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?