Дива не сталося - у Кабміні відреагували на новий резонансний скандал
Категорія
Україна
Дата публікації

Дива не сталося - у Кабміні відреагували на новий резонансний скандал

Дива не сталося - у Кабміні відреагували на новий резонансний скандал
Джерело:  online.ua

Чинний очільник Міністерства інфраструктури Владислав Криклій зразу ж прокоментував гучне затримання в Польщі колишнього глави Укравтодору Славоміра Новака. Він звернув увагу на те, що Новак не став першим керівником Укравтодору, до якого не виникло питань у правоохоронних органів. Окрім того, чиновник у дописі на своїй Фейсбук-сторінці зізнався, що коли вперше познайомився з Новаком, то мав геть інші очікування щодо нього. За словами чинного міністра, йому тоді казали, що Новак стане першим керівником Укравтодору, до якого не буде питань у правоохоронців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення Криклія у соціальних мережах.

"У Польщі затримали екскерівника Укравтодору Славоміра Новака. Затримання відбулося у межах спільного розслідування НАБУ і антикорупційного бюро Польщі. Наразі проходить низка обшуків силами міжнародної слідчої групи в офісах Укравтодору, компаній-учасниць тендерів державної агенції, а також за місцем проживання колишніх посадовців Укравтодору та громадян Польщі-ймовірних учасників злочинної організації. Пам’ятаю коли вперше познайомився з паном Славоміром, мені сказали, що це може бути перший керівник Укравтодору до якого не буде питань у правоохоронців. Дива не сталось", - прокоментував ситуацію Владислав Криклій.

Як відомо, у Польщі 20 липня затримали колишнього очільника Укравтодору Славоміра Новака. Його підозрюють в корупції та відмиванні грошей. НАБУ та САП проводять обшуки в офісах Укравтодору. Польське антикорупційне бюро підозрює, що Славомір Новак очолював організовану злочинну групу. Розслідування проводиться спільно Центральним антикорупційним бюро Польщі, прокуратурою Варшави, САП України і Національним антикорупційним бюро України.

Варто звернути увагу на те, що НАБУ та САП з самого ранку проводять обшуки в київському та львівському офісах Укравтодору. Окрім того, обшуки проходять в компаніях-учасницях тендерів і за місцем проживання експосадовців Укравтодору. Деталі у НАБУ обіцяли повідомити згодом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 14 липня Верховна Рада повинна була розглядати у першому читанні законопроєкт про додаткові підстави для звільнення голови НАБУ, однак цього не сталося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?